Geç kaldığı için Jaguarla gitmiş

Geç kaldığı için Jaguar'la gitmiş

Cumhurbaşkanı ile görüşmeye Jaugar'ı ile giden Bilkentli öğrenci VATAN'a konuştu.

Harçları protesto ettiği için dayak yiyen öğrenciler henüz gündemdeyken, Cumhurbaşkanı’nın yemeğine Jaguar’la giden Alper Yasin Altınel tepki topladı. VATAN’a konuşan Bilkentli öğrenci, “Ben burjuva değilim” dedi...

Protestocu öğrencilere polisin uyguladığı orantısız güç tartışmaları sürerken Çankaya Köşkü, önceki gün üniversite öğrencilerini konuk etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk’te 11 üniversitenin öğrenci temsilcisine yemek verdi. Gül içeride temsilcilerle yemek yerken, dışarıda da bir grup öğrenci de yemeği protesto etti. Protestocu grubun temsilcileri de Köşk’e alındı, ancak Gül’ün sofrasına oturamadı. Bu öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile görüştürüldü. Gül ile yemek yiyen öğrenci temsilcileri, protestocu öğrencileri “marjinal”, protestocu öğrenciler ise yemekteki öğrencileri “cemaatçi” olarak nitelendirdi.



Eylemciler taksiyle gitti

Protestocu öğrenciler, aralarında topladıkları parayla taksiye binerken temsilcilerinden birinin Köşk’e Jaguar’la gelmesi dikkat çekti. Üstelik direksiyonda da bir şoför vardı. Bu öğrenci 24 yaşındaki Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel’di. VATAN’a konuşan Bilkentli öğrenci, Jaguar’ının gündeme gelmesinin traji komik olduğunu söyledi...

‘Şoför değil arkadaşım’
“Köşk’teki davete geç kalmıştım. Trafiğin yoğun olacağını düşünerek, ilk planda taksiyle davete gitmek istedim. Ancak geç kalacağımı düşünerek, ODTÜ’den bir öğrenci arkadaşıma beni götürmesi için rica ettim. Benim arabamı o kullandı. Yanlış anlaşılabilir diye özellikle de Köşk’ün giriş kapısının uzağında arabadan indim.”

‘Anadolu çocuğuyum!’
“2006 model “Jaguar xtype” marka siyah renkli otomobilimin şu anki piyasa değeri yaklaşık 15 bin euro (30 bin TL). Otomobilin ilk sahibi benim. Yaklaşık 4 yıldır bu arabaya biniyorum. Bunun çok büyük bir rakam olmadığını düşünüyorum. Ben burjuva değilim, Allah’ın Anadolu çocuğuyum.”

‘Kirada oturuyorum’
Babam Nihat Altınel’in Kütahya’da kulak-burun-boğaz doktoru (Özel Tavşanlı Tıp Merkezi’nin kurucu ortaklarından). Lise de dahil Kütahya Tavşanlı’da devlet okullarında okudum. Şu an Bilkent’te Siyaset Bilimi son sınıf öğrencisiyim. Nihayetinde babamın doktorluktan elde ettiği gelirle geçiniyoruz. Okula yıllık yaklaşık 18 bin lira ödüyoruz. Babam bu parayı ödemekte zorlanıyor. Bilkent’te açıköğretimde okuyan kız kardeşimle 800 liraya kirada oturuyoruz.”

‘Gece hayatım yok’
“Geceleri çok eğlenmeye çıkmam. Çok para da harcamam. 2 yıldır gece gündüz konseyde öğrenciler için çalışıyorum. Biz 5.500 öğrencinin oyunu alarak seçildik. Biz öğrencilere yapılan orantısız güç kullanımı ve üniversitelerde yaşanan sorunları dile getirmek için o davete katıldık. Bunları da ifade ettik. Ancak sırf otomobilimizden dolayı bir ayrımcılık yaratılması beni çok üzdü. Benim oraya ne marka araçla gittiğimden çok, neler anlattığım önemli.”

Bilkent’in imajı yanlış
“Bilkentliler için ‘Gezip, tozan çocuklar’ diyorlar. Bilkent, öğrenci konseyi seçimlerine en çok katılımın olduğu bir üniversitedir. Üniversitemizde okuyan 12 bin öğrencinin üçte biri burslu. Akademik başarıda dünyada. 112’nci sıradayız. Yani Bilkent’e öğrenciler akademik başarısından dolayı geliyorlar. Bize yapıştırdıkları imajı kabul etmiyoruz.”

30-50 BİN TL ARASINDA
İngiliz asilzadelerinin tercihi olan Jaguar’ın 2006 xtype modelinin piyasa fiyatı, 30 ile 50 bin lira arasında değişiyor.

GÜL’DEN YÖK BAŞKANI’NA TALİMAT: Çocukların sorunlarını çözün
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Sofrası’nda öğrenci temsilcilerinden dinlediği sorunları dün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a aktardı ve bu sorunların çözülmesi talimatını verdi. Alınan bilgiye göre Gül’ün, Özcan’ı kabulünde, öğrencilerin dile getirdiği sorun ve şikayetler ele alındı. Gül, öğrencilerden dinlediği ve not aldığı sorunları Özcan’a aktararak,bu sorunların çözülmesini istedi. Cumhurbaşkanı Gül, bu yöndeki çalışmaların takipçisi olacağını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler