Geride kalan 25 yıl Çankırıyı hiç değiştirmemiş!

Geride kalan 25 yıl Çankırı'yı hiç değiştirmemiş!

Astsubay Hazırlama Okulu 85 mezunları Çankırı’da buluştu.

Mezunların ilk tepkisi "25 yıl öncesi Çankırı ile karşılaştık" oldu.

1997 yılında Balıkesir’e taşınan Astsubay Hazırlama Okulunun 1985 yılı mezunlarının, okul yıllığında “25 yıl sonra Haziran ayının 2’inci Pazar günü buluşuyoruz” şeklindeki not üzerinden yapılan organizasyona yurdun çeşitli şehirlerinden yaklaşık 150 dolayında astsubay katıldı. Katılımı Pazar günü yapılan SBS sınavlarının etkilediği öğrenildi.

Çankı’daki eski okul binası önünde toplanan 85 yılı mezunları, 14 yaşında geldikleri ve 3 yıl eğitim görerek 17 yaşında ayrıldıkları okulu gezdiler. Öğrencilik yılları hafızalarında tekrar canlandı. Karşılıklı yaptıkları şakalar, oyunlar, haylazlıklar ve birbirlerine taktıkları lakapları tekrar yaşadılar ve o günlere döndüler ama bir farkla. O da şimdi her birinin en az 42 yaşında olduklarıydı! Ve onların şimdi 16-17 yaşlarında çocukları vardı.

ÇANKIRI HİÇ Mİ HİÇ DEĞİŞMEMİŞ!
Okuldaki gezi bittikten sonra Çankırı caddelerinde gruplar halinde gezen Astsubay Hazırlama Okulu 85 yılı mezunları Sözcü18.com haber merkezine yaptıkları açıklamada “Hepimiz eski günlerden hafızalarımıza kazınmış izler aradık. Tren istasyonu, otogar, postahane, Atatürk anıtı hala aynı duruyordu. Çankırı’da fazla bir şeylerin değişmemiş olması bizlere nostalji yaşattı. Buluşmanın tekrarlanmasını isteyen arkadaşlarımız oldu. Önümüzdeki günlerde burada yaşadıklarımızın tepkilerini alacağız. Çankırı'nın bizlerin hayatındaki önemi bundan böyle de devam edecek” dediler. Günboyu Çankırı'da çeşitli yerleri gezen 150 dolayındaki emekli - çalışan astsubay akşam saatlerinde Çankırı'dan ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler