Girona masalı sürüyor, Atletico Madrid'i 90+1'de devirdiler: 4-3

Girona masalı sürüyor, Atletico Madrid'i 90+1'de devirdiler: 4-3

Girona'nın Atletico Madrid karşısındaki 4-3'lük zaferi, La Liga'da liderlik yarışını kızıştırdı. Morata'nın hat-trick'i yeterli olmadı.

LA Liga'da bu sezon zirvenin ortağı olarak büyük bir sürprize imza atan Girona, 90+1'de attığı golle Atletico Madrid'i 4-3 yenerek lider Real Madrid'i takibini sürdürdü.

Ev sahibi Girona maça müthiş bir giriş yaparken, henüz ilk dakika dolmadan yüzde 100'lük bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Ancak gol perdesini açması uzun sürmedi ve 2. dakikada Valery Fernandez'in attığı golle Girona 1-0 öne geçti. Ligin ilk iki sırasındaki Girona ve Real Madrid ile arasındaki puan farkının açılmasını istemeyen Atletico Madrid, 14. dakikada Alvaro Morata ile yanıt vererek skoru 1-1'e getirdi.

Karşılıklı pozisyonların yaşandığı ve temponun son derece yüksek olduğu maçın 26. dakikasında Savio ve 39. dakikasında Daley Blind'in golleriyle Girona durumu 3-1'e taşıdı. Atletico Madrid'in İspanyol golcüsü Alvaro Morata, 44. dakikada hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü atarak ikinci yarı için umutları diri tuttu. Yıldız futbolcunun 45+1'de bulduğu beraberlik golü ise, VAR kararıyla iptal edildi.

İlk 45 dakika Girona'nın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erse de, ilk yarının sonlarında oyunun kontrolünü eline alan Atletico Madrid, ikinci yarıya bıraktığı yerden devam ederek başladı ve hat-trick yapmayı başaran Morata ile 54. dakikada skoru 3-3'e getirdi.

Temposu hiç düşmeyen maçta skor 3-3'e geldikten sonra iki takım da biraz frene bastı. Ancak ev sahibi Girona 90+1'de orta saha oyuncusu Ivan Martin ile golü buldu ve müthiş maçı 4-3'lük skorla kazanmayı başardı.

Girona bu sonuçla, averajla liderlik koltuğunda oturan 48 puana sahip Real Madrid ile puanını eşitledi. Ligde üçüncü sırada yer alan Atletico Madrid ise, 38 puanda kaldı ve zirveyle arasındaki fark 10'a yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler