Görünmez el Savaş Başkarayı yine ödüllendirdi!

"Görünmez el" Savaş Başkara'yı yine ödüllendirdi!

Çankırı Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Turan, 80. Yıl

Cumhuriyet Lisesine “müdür” olarak atandı. Bilindiği gibi Mustafa Turan, bu okulun “kurucu müdürü” iken, görevinden alınmış ve Çankırı Lisesi Müdür Yardımcılığına atanmıştı. Turan’ın açtığı davayı kazanarak, 80. Yıl Cumhuriyet Lisesine “müdür” olarak atanması geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

80. YIL MÜDÜRÜ SAVAŞ BAŞKARA ÖDÜLLENDİRİLDİ Mİ?
Öte yandan, uzunca bir süredir 80. Yıl Cumhuriyet Lisesindeki müdürlük koltuğunda "bakan torpili" ile oturan Savaş Başkara, Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesine “müdür başyardımcısı” olarak atandı! Atamanın Başkara için adeta “ödüllendirme” niteliği taşıdığı öğrenildi.

2 Haziran 2010 Çarşamba günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çankırı il ve ilçelerinde bulunan münhal müdür başyardımcılıkları ve müdür kadrolarına atadığı yeni isimleri açıkladı. Açıklanan listeye göre 80. Yıl Cumhuriyet Lisesindeki “müdürlük” koltuğundan mahkeme kararı ile alınan Savaş Başkara, bu kez Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesine “müdür başyardımcısı” olarak atanması eğitim camiasında infiale neden oldu.

 

EĞİTİM CAMİASININ EMEKÇİLERİ İSYANLARDA!
Sözcü18.com
haber merkezine çeşitli mesajlar gönderen eğitim camiası mensupları, “Şimdi soruyoruz; Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi müdür başyardımcılığı görevi neden ilana dahil edilmedi? 80. Yıl Cumhuriyet Lisesindeki müdür vekaleti görevindeki başarılarından dolayı Savaş Başkara ödüllendirildi mi? Bu kaçırma atama için yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Yapılan bu işlem usulsüzlük değil de nedir? Atamaların puan ve liyakata göre yapıldığını söyleyen yetkililer bu atamaları nasıl açıklayacaklar? Oturdukları koltuklara nasıl geldiler gerçekten bizler merak ediyoruz! Eğitimin Çankırı’daki içler acısı hali ortadayken,  bu durumun nedenlerinden biri olarak yetkililer kendilerini hiç sorumlu görmüyorlar mı? Hak ve adaletten bahseden sendikalar uyuyor mu? Sayın valimizi göreve davet ediyoruz! İşlenen bu usulsüzlüklerin kaynağının ne olduğunu Sayın Vali bilmiyor mu?” şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.

Gözler şimdi başta İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık olmak üzere, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’a çevrildi!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler