Hacettepe Üniversitesi karıştı

Hacettepe Üniversitesi karıştı

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü önünde gerçekleştirilen YÖK'ü protesto eylemi bir süre sonra arbedeye dönüştü.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye kampüsü önünde Gençler Meydana Derneği (Genç-Der) üyesi üniversiteli öğrenciler, Yüksek Öğretim Kurumu’nu (YÖK) protesto ettiler. Genç-Der üyesi öğrenciler, kapalı kapılar ardında toplantılar yapılamayacağını belirtirlerken, "Öğrenciler olmadan, üniversitelerde dahi herhangi bir karar alınamaz. İşte biz bu yüzden YÖK’ü kapatacığız diyoruz" dediler.

Rektörlerin Üniversiteler arası kurul toplantısının olduğu salona gitmek isteyen öğrencilere polisle birlikte üniversitenin güvenlik görevlileri engel oldu. Bu sırada yapılan müdahale sırasında arbede çıktı. Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü önünde toplanan yaklaşık 10 kişilik Genç-Der üyesi üniversitelilerin YÖK’ü protesto eylemi, bir süre sonra arbedeye dönüştü. İzinsiz gösteriye Çevik Kuvvet polisi engel oldu. Bu sırada üniversiteliler yaka paça çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek gözaltına alındı.
 
Üniversiteli öğrenciler, "Kapalı kapılar ardında toplantılar yapılamaz. Öğrenciler olmadan, üniversitelerde dahi herhangi bir karar alınamaz. İşte biz bu yüzden YÖK’ü kapatacığız diyoruz. YÖK başkanı madem bu kadar korkuyor, o zaman televizyonlara çıkıp, boy boy fotoğraf çektirmeyecek. Açıklama üzerine açıkama yapmaycak. Biz Genç-Der olarak YÖK’ü kapatacağımızı söylüyoruz. Burada olan, içeride olan rektörler öğrencilerin yüzünü bile görmüyorlar. Öğrencilerle yüz teması bile olmayan rektörler bizi temsil edemez. Biz bu yüzden buradayız. Bu yüzden YÖK’ü kapatacağız diyoruz. " şeklinde konuştular.
 
Öğrenciler Çevik Kuvvet ekibince gözaltına alınırken ’YÖK’ü kapatacağız’ sloganları attılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler