Hakan Fidan Ahmedinejad'la görüştü mü?

Hakan Fidan Ahmedinejad'la görüştü mü?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan gündemi sarsacak soru...

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Hakan Fidan’la ilgili, “Bir kısım vaatlerde bulunulabilecek bir şahıs, çok kritik bir makam olan MİT müsteşarlığı görevinde tutulamaz. Şayet tutuluyorsa bunun tek açıklaması vardır, o da vatana ihanettir” dedi.

Büyükataman yazılı açıklamasında, AK Parti milletvekilliği aday adaylığını geri çeken Hakan Fidan’ın istifa ettiği MİT Müsteşarlığı görevine dönmesine tepki gösterdi. Türk milletine hizmet için kurulan, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için vazife görmesi icap eden MİT’in “bölücülerle yapılan AKP pazarlıklarında” görev ifa ettiğini, Oslo’da sergilenen “rezilliklerin” başaktörünün bugün ne yazık ki yeniden MİT Müsteşarı olarak atandığını ifade eden Büyükataman şöyle devam etti:

“Süleyman Askeri gibi kahramanların kutsal makamını işgal eden bu zihniyet bölücülerle kucaklaşmış, PKK açılımında aktif rol almıştır. Ne acıdır ki teşkilata hükmeden güç, bölücülere karşı bu kadar hoşgörü, sevgi ve sempati ile yaklaşırken hükümete de MHP’yi karıştırma gayretleriyle ve MHP’li işadamlarını fişleyerek yardımcı olacak zamanı da bulabilmiştir.  Anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT’i tam manasıyla arka bahçesi yapmak, siyasi çıkarları uğruna baştan ayağa kullanmak amacına matuf hareket etmektedir. AKP iktidarının diktacı icraatları tek parti dönemlerine bile rahmet okutmaktadır.”

“AHMEDİNEJAD’LA HAKAN FİDAN’IN HERHANGİ BİR TEMASI OLMUŞ MUDUR?”
Fidan’ı, bölücü teröristler tarafından ‘bizim’ diye anılacak kadar samimi ilişkiler kurmakla suçlayan Büyükataman, “Bu şahsın vazgeçilemez olmasının sebebi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan kutsal topraklarda ne görüşmüştür? Geçtiğimiz günlerde merhum Erbakan Hoca’yı anma toplantısına gelen İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ve heyetindeki bazı görevlilerle Hakan Fidan’ın herhangi bir teması olmuş mudur? Adaylığından çekilmesinde bu görüşmelerin herhangi bir etkisi var mıdır?” diye sordu.

“ERDOĞAN AÇIKLASIN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekillik için istifa eden Hakan Fidan’la ilgili “Ona bir kısım vaatlerde bulunulmuş olabilir, bir kısım yerler vaat edilmiş olabilir” şeklide ifadelerde bulunduğunu, Erdoğan’ın açıkça bu vaadi kim ya da kimlerin yaptığını açıklaması gerektiğini belirten Büyükataman, “Bir kısım vaatlerde bulunulabilecek bir şahıs çok kritik bir makam olan MİT müsteşarlığı görevinde tutulamaz. Şayet tutuluyorsa bunun tek açıklaması vardır, o da vatana ihanettir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler