Hakan Şükür: Kabataş saldırısı bir senaryoydu

Hakan Şükür: Kabataş saldırısı bir senaryoydu

AKP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün Aksiyon Dergisi'ne verdiği röportajın yankıları sürüyor.

Galatasaray efsanesi Şükür, röportajın bugünkü bölümünde Gezi olayları sırasında Kabataş'ta saldırıya uğradığını iddia eden kadın hakkında sarsıcı açıklamalarda bulundu.

AKP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün Aksiyon Dergisi’ne verdiği röportajın yankıları sürüyor. Galatasaray efsanesi Şükür, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta saldırıya uğradığını iddia eden kadın hakkında sarsıcı açıklamalarda bulundu.

Gezi ve Kabataş’ta bebeğiyle saldırıya uğradığı iddia edilen başörtülü kadın konusunda ilk kez konuşan Hakan Şükür, yaşananların AKP saflarını sıklaştırmak için planlanmış bir senaryo olabileceğini söyledi.

Hakan Şükür, Gazeteci–Yazar Behram Kılıç’ın Gezi’yle ilgili sorularını şöyle cevapladı:

-Gezi olaylarında sessiz kaldığınız için de eleştirildiniz?
Bize “Kabataş’ta böyle bir şey oldu” dendi. Öyle bir ekip var ki içeride, ya böyle böyle yapılmış, bir dedikodu merkezi çalışıyor. Sen de halk gibi ‘Nasıl böyle bir şey olabilir?’ diyorsun. ‘Yaa, bunu da mı yapmışlar?’ konumundasınız. Ama bunların yalan olduğu bugün ortaya çıkıyor. O gün ortaya hiçbir şey çıkmamış. Siz bu etkileşimler içerisinde en azından sessiz kalmayı, kaçmayı, bir şey söylememeyi seçiyorsunuz. Çünkü dostlarınız gitmiş Gezi’de eylem yapıyor. Ama bu ortamları kullanan marjinal gruplar da oluşmuş. Onları da bilinçli bir şekilde belki Taksim’deki kalabalıkların arasına katmış olabilirler. Bugün sakin şekilde düşündüğümüz zaman bütün bu olayları partideki kemikleşmeyi sağlamak için yapılmış bir kurgu olarak bile düşünebiliriz. Ama olaylar yaşanırken kolay değil Gezi’nin arkasında durmak. Ama o günkü suskunluğumuz için eleştiriliyorsak bu eleştiriyi de başımızın üzerine koyarız. Evet, insanlar ‘O zaman konuşsaydın, bize niye destek olmadın’ diyor ama içinde olmayan insan bunu anlayamaz. Ben şu an yaşananlarla ilgili olarak da halka, insanlara kesinlikle bir şey demiyorum. Çünkü müthiş bir algı operasyonu var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler