Hatay'da 'silah dolu tır' iddiası

Hatay'da 'silah dolu tır' iddiası

Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekiplerinin durdurduğu ve İHH'ya ait olduğu belirtilen bir yardım TIR'ında silah ve mühimmat olduğu iddia ediliyor.

Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde (Özova Tarım civarı) Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, İnsani Yardım Vakfı (İHH)'ya ait bir yardım TIR'ını durdurdu. Durdurulan TIR'da silah ve mühimmat olduğu iddia ediliyor. Ancak, jandarmada arama izni bulunduğu halde TIR'ın aranmasının engellendiği iddia ediliyor.

'MİT ARAMA YAPTIRMIYOR' İDDİASI 
Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre; 
Hatay'da silah yüklü olduğu şüphesiyle durdurulan TIR'da iddiaya göre İHH Bölge Müdürü ve bir MİT elemanı da bulunuyor. Jandarmanın durdurduğu TIR için MİT mensubunun arama yaptırmamakta direttiği ve aracın kendi kontrollerinde olduğunu söylediği iddia ediliyor.

JANDARMA NOKTASINDAN KAÇIRILMAK MI İSTENDİ? 
Edinilen bilgiye göre Jandarma İmdat hattını arayan bir şahıs, silah yüklü bir TIR’ın Hatay’dan Kilis istikametine gideceğini ihbar etti. İddiaya göre ihbarı değerlendiren jandarma, Kilis Öncüpınar sınır kapısı istikametine giden TIR'ı, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yol kontrol noktasında durdurdu. Jandarmanın Suriye’ye sevk edilmek üzere depolanan silahları tespit ettiği iddia edilen TIR’da bir MİT görevlisinin de bulunduğu öne sürülüyor. 

Ayrıca iddiaya göre Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in aracı jandarmanın elinden almaya çalıştığı savcının ise arama kararında direndiği ifade ediliyor. 

O ihbar tutanakta şu şekilde yer alıyor: 

“01 Ocak 2014 günü saat 16.00 sıralarında insani yardım malzemesi taşıdığı kılıfıyla içi silah dolu bir TIR Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Kilis iline doğru yola çıkacağı, Sevkiyatın yapılacağı aracın plakasının 06 BR 8860 olduğu, dorsesinin ise 06 DE 3290 olduğu...”

(Fotoğraf: Arşiv görüntüsü)

İHH'DAN YALANLAMA
Öte yandan İHH, 'silah dolu TIR'ın kendilerine ait olduğu yönündeki haberleri yalanladı. Vakıf tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "İHH'nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi bölge ekiplerimiz Kırıkhan Jandarma birimine giderek olay yerinde de İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler