Herkesin bildiği sır dinleme kaydı

Herkesin bildiği sır dinleme kaydı

17 Aralık operasyonu sonrası Türkiye artık eski Türkiye değil. -Şimdi de bir medya grubuyla ilgili dinleme kaydı internete düştü. Dinleme kaydının ayrıntıları Canlı Gaste'de ekranlara getirildi..

Türkiye'nin en büyük medya gruplarından biri. Çok okunan bir gazeteyle, çok izlenen bir televizyon o grupta. 20 Aralık 2013 tarihinde, yaklaşık bir buçuk ay önce satışı yapıldı. İşte internette dolaşan, herksin bildiği sır o satışın öncesini anlatıyor. Hükümetin kendisine yakın iş adamlarına milyar dolarlık bir medya grubunu nasıl satın aldırdığını...

Polis dosyasına giren ilk telefon görüşmesi 21 Temmuz 2013'te, satıştan 5 ay önce. Başbakan Erdoğan, medya grubunu satın alan şirketin başındaki isimle görüşüyor. Erdoğan, işadamını önemli bir konu için yanına çağırıyor. O görüşmeden sonra da devreden çıkıyor. Satın almayı yürütmesi için etkili bir bakanı görevlendiriyor.

Sonraki ilk telefon görüşmesi 1 ay sonra... 20 Ağustos 2013'te. İki işadamı kendi aralarında görüşüyor. Konu o bakanla yapılan görüşme.

KAÇAR TARAFI YOK
işadamı x: bana görev verdi ben halledecem diyo
işadamı y: tamam sana sana sen ne ne konuştun ne dedin.
işadamı x: vallahi ben abi dedim yani ney dedim yani ney şey ederse böyle bir kırk yılda böyle bir görev verilir güya sizlere de yani bunu yapmanız lazım diyor bunun şeyi yok diyor kaçar tarafı yok diyo bende dedim ne emir verirseniz bizde elimizden geleni yaparız dedim ne deyim abi ben bunu  söyledim başka ne deyim abi söyle.

Görüşmenin tercmesi şu: Bakan işadamlarına 'çaresi yok' diyor. Bu medya grubunu satın alacaksınız. Devletten inşaat işleri alan işadamları aslında verilen görevden memnun değiller ama hayır deme alternatifleri de yok. Sonraki aşamada bir havuz oluşturuluyor. Kimin ne kadar para koyacağını bakan belirliyor. İşadamları konuşurken polis yine kayıtta.

KİM NE KADAR VERECEK TARTIŞMASI
işadamı x: bu da hey 100 verdiği yere sen yani sen neyi konuşuyorsun kardeşim ya sen 20 vereceksin de allah için z'ye fazla olduğu tek mağdur olan z oldu. sen 30 vermen lazım z'nin de 20 vermesi lazım doğru mu doğrumu.
işadamı y: 90 altı yani düşük rakam verseydim almazdı öyle mi

HÜKÜMET GİDERSE NE OLUR HESAPLARI
Görüşmeler devam ediyor. Havuz güçleniyor. İşadamları vermek zorunda kaldıkları paradan mutsuz ama bir taraftan da söz almışlar. Bakan yeni ihaleleri size vereceğiz diyor. İşadamları ise gelecekten endişeli. Hükümet giderse ne olur hesapları yapılıyor.

işadamı x: ölü gazeteyi satın aldırıyor 1 milyara televizyonlar ne yapacaksın bu saatten sonra televizyonu falan öyle değil mi?
işadamı y: eee tabi öyle paraları falan yok çok da borçlandı öyel çok da borçlandı şey
işadamı x: eee tabi kontrolü kaybettiler abi yani.

"HÜKÜMET GİTTİĞİ AN ÇÖKERLER BAK"
işadamı y: hı hı
işadamı x: bu hükümet gittiği an çökerler bak

Polis görüşmeleri satış gerçekleşinceye kadar izlemeye devam etmiş. Kamu bankalarından işadamlarına çıkarılan kredi de; Başbakan'ın damadı ile yapılan görüşmeler de tek tek dosyaya alınmış. Herkesin bildiği ama kimsenin haber yapamadığı sır işte bu. O medya grubunun adı da; o işadamlarının adı da bir tedbir olarak bu habere konulmadı. Ama onların kim olduğunu da zaten herkes biliyor. (Kaynak: haberartibir.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler