İdris Naim Şahin istifa etti

İdris Naim Şahin istifa etti

Eski İçişleri Bakanı, AKP Milletvekili İdris Naim Şahin istifa etti.

İçişleri eski Bakanı ve Ordu milletvekili İdris Naim Şahin, AK Parti 'den istifa etti. İdris Naim Şahin, TBMM Başkanlığı ile Ak Parti Genel Merkezi'ne gönderdiği istifa , dilekçesinde, "Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

İdris Naim Şahin dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
* 'Kurucuları arasında yer aldığım partimiz, güzel ülkemizde pek çok değişim ve dönüşüme imza atmış, çok önemli kalkınma hamlelerini gerçekleştirmiştir. Bu başarı hikayelerinin bir yerinde olmaktan, yakınmadan hep yakın olmaya ve yük almaya özen göstermiş olmaktan dolayı sevinç ve gurur duymaktayım.
* Ne var ki son dönemde artan bir şekilde ülke ve millet varlığı çıkarları ile uyuşmayan; milli değer, anlayış ve duyarlılıklarla örtüşmeyen; ulusal bütünlüğü güçlendirici olmayan söylem, politika ve uygulamalara tanık olunmaktadır.
* Yerel ve genel politikaların oluşumunda ve uygulanmasında, ortak akıl ve toplumun samimi istek ve beklentilerini dikkate almak yerine özel akıllı kişiler ve/veya sorgulanabilir anketlere itibaren bir yöntem tarzının benimsendiği görülmektedir. Hükümet etmede, niyetlerinden emin olunmayan bürokratik ve politik dar bir oligarşik kadronun tavsiye, yönlendirme ve etkinliğinin tercih edildiği anlaşılmaktadır. Bölücü terör örgütünün unsurlarıyla yürütülen, ancak milli vidan ve haysiyeti inciten ve mevzu hukuku zorlayan sürecin çözüm özelliği- belki istenmeden-çözülme hayalcilerine fırsat ve olanak sağlar duruma evrilmiştir. Hükümet etme, kuşkusuz milleti ve devleti en iyi şekilde yönetmedir. Devlet kurumlar, kurallar ve ilkeler bütünüdür ve bunlarla değer ve güç taşır.
* Ülkemizin bekası ve milletimizin huzuru için bir dönem birlikte ve başarılı görevler yaptığımız güvenlik (emniyet) teşkilatımızın fedakar ve vefalı personeline yönelik son günlerdeki uygulamalar ile bağımsız yargı ve tarafsız mensupları hakkındaki düzenleme ve değerlendirmeler; akıl, hukuk ve adalet anlayışı ile izah olunamamaktadır.

* Tüm bu politika ve uygulamalar ne yazık ki toplumda hasmane ve ayrıştırıcı duyguları beslemekte, güven azalmasına neden olmakta, bazı gözlerde yaşa ve gönüllerde kırgınlığa dönüşmektedir. Herşeye rağmen, aziz milletimizin ve devletimizin büyüklüğüne ve geleceğine yürekten inanıyorum. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum. Kaderde yeniden birlikte çalışma imkanının olabilirliği arzusu ile helallik diliyor, yüce Allah'ın yardımcımız olması duasıyla partime saadetler ve başarılar diliyorum.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler