Ilgaz Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Ilgaz Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Belediye-İş Sendikası ile Ilgaz Belediyesi arasındaki görüşmeler mutlu sonla tamamlandı.

Ilgaz Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sona erdi. 3 yıl üzerinden yapılan sözleşme ile 38 belediye işçisi sendikal haklardan faydalanacak.

Belediye-İş Sendikası Başkanı Mehmet Güngören yaptığı değerlendirmede "Sendikamızla Ilgaz Belediyesi arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesinin imza töreni için buradayız. Sayın Başkanımızın göstermiş olduğu iyi niyet ve gayretler sonucunda uzlaşmaya vardık. Tüm çalışanlarımız adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Cevdet Çetin ise "İşçilerimiz en iyi şartlara ve yüksek ücrete layık Belediyemizin bütçesi gereği, verebileceğimiz en iyi rakamları verdik. Çalışan memurumuz ile işçimiz arasındaki maaş farkını ortadan kaldırmayı hedefledik ve bu hedef doğrultusunda çalışma yaptık. İmzalanan sözleşmenin her iki tarafa hayırlı olmasını dilerim" dedi.

İŞÇİLERE SAĞLANAN SOSYAL HAKLAR
İmzalanan toplu iş sözleşmesi gereği Ilgaz Belediyesinde çalışan işçilerin en düşük maaşı bin 500 lira olarak tespit edildi. Bunun yanısıra işçilere yazlık ve kışlık olmak üzerer birer çift ayakkabı ve elbise, kış öncesi yakacak yardımı olarak bir ton kömür verilecek. Çalışan işçilere ayrıca Ramazan Bayramında 50 tl, kurban bayramında da 100 tl bayram harçlığı ödenecek. 3 yıl olarak imzalanan sözleşme gereği işçilere memurlarda olduğu gibi 6 ayda bir memur zammına eşit oranda ücret zammı sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler