Ilgaz Dağında yaşananların adı konulmalı!

Ilgaz Dağında yaşananların adı konulmalı!

14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Gamzeli'den milletvekili Akman'a önemli bir hatırlatma.

ÇANKIRI VE KASTAMONU DA TERÖR BÖLGESİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde Ilgaz dağında Başbakan Erdoğan'ın korumalarına karşı gerçekleştirilen terörist saldırı ile ilgili olarak Sözcü18 haber merkezine konuşan Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli "Devletimizin verdiği hayvancılık desteği konusunda Çankırı ve Kastamonu'nun 4. Bölge kapsamına alınması gereğine işaret ettiğimizde Ak Parti milletvekilimiz sayın Nurettin Akman TBMM'de 'Bölgede terör mü var?' diye bizlerin taleplerini yerine getirmekten imtina etmişti. Geçtiğimiz günlerde Ilgaz Dağında Ak Parti konvoyuna ve Başbakanımızın korumalarına yapılan saldırının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bölgelerinde terör var gerekçeksiyle GAP ve DAP uygulamaya girerken Orta Karadeniz 'terör bölgesi değil' gerekçesiyle kapsam dışında bırakıldı. Sayın milletvekilinin yaşanan olayla ilgili düşüncelerini merak etmekle birlikte, Orta Karadeniz çiftçisinin ve hayvan yetiştiricisinin de 4. bölge kapsamı içerisine alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum" dedi.

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Gamzeli'nin açıklaması şöyle:

Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, "14 Mayıs Çiftçiler Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada "

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonunun (IFAP) 1984 yılında aldığı bir kararla her yılın14 Mayıs günü Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu gün Dünyanın bir çok ülkesinde tarımsal üretimin ve üreticilerin hatırlandığı ve çiftçi için bayram havasında geçen bir gün olmasını diliyoruz.

Üretimi ile nüfusunu besleyebilen sayılı ülkelerden biri olan Türkiye’'nin, bugün tarım sektöründe geldiği noktada Türk çiftçisi büyük bir paya sahiptir.

Gıda ihtiyaçlarımızın sağlaması açısından toplumumuzun her ferdini yakından ilgilendiren tarım, nüfusumuzun yarısına yakın oranda sağladığı istihdam, ülke ekonomisine sağladığı ihracat,sanayi katkısı gibi yönleriyle aynı zamanda ülkemiz için ekonomik bir faaliyet alanı sağlamaktadır.

İlimiz Çiftçisi ise buğday, çeltik, kavun sebze ve hayvancılıkta önemli derecede ülkemizin ihtiyacını karşılamaktadır.

Sofraya gelen gıda maddelerimizin her birinde çiftçilerin alın teri ve göz nuru olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer almalıdır.

Çiftçilerimiz bu ülkenin en asli unsurlarından birisi olup, ülkemizin de geleceğinin teminatıdır. Bu Milletin gerçek efendisi olan çiftçilerimiz en güzel hizmetlere ve en iyi yaşam standartlarına layıktır.

Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı olarak; Yegane uğraşımız, çiftçilerimize en güzel hizmeti verebilmektir. Başta Çankırı çiftçisi olmak üzere, Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçi Günü'nü kutlar, bol bereketli ve kazançlı bir hasad yılı geçirmelerini temenni ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler