Ilgaza yeni terminal müjdesi

Ilgaz'a yeni terminal müjdesi

Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin, yeni terminal ile ilgili olarak ilk açıklamayı Sözcü18'e yaptı.

Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin yılın son gününde Sözcü18'e yaptığı açıklamada "2011 yılında ilçemize yeni bir terminal yapacağız" dedi.

Yeni yıla saatler kala Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin yaptığı açıklamada "Kurşunlu kavşağı, yani Sanayi karşısında 17 dönümlük bir alana Ilgaz'a büyük katkılar sağlayacağını düşündüğümüz oto terminalini gerçekleştirme çalışmalarımız başladı. Yer ile ilgili olarak karşılaştığımız sorunu aştıktan sonra hızlı bir şekilde projelendirme yaparak terminalin hizmet vermesini sağlayacağız" dedi.

Başkan Çetin konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Yıllardan bu yana Ilgaz ilçemizde oto terminali yok. Ilgaz'ın geleceğini de planlayarak projelendirdiğimiz yeni oto terminali için bulduğumuz ve zemin düzeltme işlemlerine başladığımız 17 dönümlük arazi şahıs malı çıktı. Belediye olarak burayı 70 bin tl karşılığı kamulaştırmak istedik. Ancak yer sahibi ile uzlaşma sağlayamadık. Yaşadığımız problemi çözme konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Bir şekilde yaşanan sorunu aşarak yapacağımız proje ile oto terminalinin kısa sürede hizmet vermesini sağlayacağız."

ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ SORUN AŞILDI
Karatekin Üniversitesi tarafından Ilgaz'da açılması istenilen Turizm Otelcilik Yüksek Okulu için Rektör Savaş ile yaptıkları son görüşmeye de değinen Belediye Başkanı Çetin "Sayın Rektör, Ilgaz'da açılması düşünülen yüksek okul ile ilgili senato kararının alındığını ve yazının YÖK'e gönderildiğini tarafımıza bildirdi. Biz, üniversiteye Milli Piyango Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi üzerinde bulunan yaklaşık 200 dönümlük araziyi kendilerine tahsis ettik. Bunun yanısıra Halk Eğitim Merkezi binamız ile Ilgaz Öğretmenevi'nin 2 katını kız öğrenci yurdu olarak kullanılması yönünde garanti verdik. Sanıyorum önümüzdeki günlerde hayırlı haberler alacağız" dedi.

Başkan Çetin son olarak Belediyenin kasasında yaklaşık 150 bin tl bulunduğunu ve bu para ile birlikte Çevre Bakanlığından sağlanan 200 bin tl ile Ilgaz'ın içme suyunda yaşadıkları problemleri ortadan kaldıracak bir arıtma tesisi kurma yolunda çalışma yaptıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler