İlker Başbuğ ifade veriyor

İlker Başbuğ ifade veriyor

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, "Ergenekon'da kumpas" iddialarıyla ilgili ifade vermek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’den alınan bilgiye göre Başbuğ’un önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunacağı ardından ise “Ergenekon’da kumpas” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcı Mesut Erdinç Bayhan’a müşteki sıfatıyla ifade vereceği ve sorumlulular hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Başbuğ’un daha sonra da Ergenekon soruşturma ve davasını yöneten hakim ve savcılara ilişkin şikayeti için de Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerine ifade vereceği belirtildi.

BASIN MENSUPLARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR
Öte yandan adliyenin özel güvenlik görevlileri de Başbuğ’un giriş yaptığı adliyenin protokol kapısında basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

TWİTTER’DAN AÇIKLAMA
Başbuğ, twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, “Bugün Çağlayan adliyesine gidip Türk Ordusu ve personelini hedef alan soruşturmalarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler