İmam Hatipliler Derneği’nin avukatı, Gülşen’in kıyafetlerine kafayı taktı

İmam Hatipliler Derneği’nin avukatı, Gülşen’in kıyafetlerine kafayı taktı

Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili söylediği cümleden dolayı yargılandığı davaya müdahil Önder İmam Hatipliler Derneği'nin avukatı popçunun giyim tarzını hedef aldı.

ŞARKICI Gülşen’in imam hatiplilerle ilgili söylediği cümleden dolayı yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; Mahkeme, katılma, müdahillik ve tanık dinlenmesi taleplerinin reddine karar verdi. Gülşen’in avukatı tarafından talep edilen güvence bedelinin iade edilmesini de kabul etmedi. Önder İmam Hatipliler Derneği’nin ise müşteki olarak dosyaya eklenmesine karar verildi.

Gülşen’in avukatı Emek Emre, "Katılma taleplerinin kabulü hukuk güvenliği konusunda sıkıntı yaşatacaktır" dedi. Avukat Orhan Erol Müezzinoğlu ise şöyle konuştu:

"Gülşen Çolakoğlu’na isnat edilen suçun yasal şartları oluşmamıştır. Kast unsuru yoktur. Müştekiler önce Twitter, akabinde medya kanallarından öğrenmişlerdir. Muhatabı bile değillerdir. Çünkü bu sözler kamuoyuna açık bir alanda değil biletle girilen bir yerde söylenmiştir.

"İMAM HATİP LİSELERİ KUTSAL DEĞİLDİR"

CİMER üzerinden başvurular yapılmış. Videonun örneği yok, url’si yok. Sadece gece verilen coşku, Misvakcaps, Sabah gazetesi üzerinden yayılması var. Bunu böyle öğrenmeleri sağlandı. Bu kişiler medya eliyle yaratılmış suni mağdurlar. Hiçbiri muhatap değil.

İmam hatip liseleri kutsal değildir. Meslek liseleri, kız liseleri, Galatasaray, Robert gibi liselerdir. 150 milyon defa bu videonun izlenmesini kimler sağladıysa bu bir şebekedir."

"HER GÜN KADINLAR ÖLDÜRÜLÜYOR"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan avukat İzel Uysal, "Özgürlük, hukuk, eşitlik herkes için olmalı. Ama bizim uğraştığımız konu toplumsal cinsiyet sorunu. Her gün kadınlar öldürülüyor. Bu şiddetin temelinde özgürce yaşama isteği var. Gülşen bunu sahneden dile getirdi. Bu davadan çıkacak kararın olumlu ya da olumsuz etkili olacağını düşünüyoruz." dedi.

"SESİNDEN ÇOK KIYAFETLERİYLE..."

Önder İmam Hatipliler Derneği adına konuşan avukat Seçkin Koç, şunları söyledi:

"Sanık bu ifadeyi kullandığını kabul etmektedir. Şarkıcı olduğunu iddia etmektedir ama sesinden çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimleri desteklemesiyle gündeme gelmeye çalışmaktadır. Bu ülkede milyonlarca imam hatip mezunu var. Bir kişi okulun mezunları için sapık derse insanların zarar göreceği açıktır. Cezalandırılmasını talep ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler