İnternetin hızı bin kat artacak

İnternetin hızı bin kat artacak

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, 5G teknolojisi için kolları sıvadı. 4G’ye göre bin kat daha hızlı olacağı açıklanan 5G’nin 2020’de kullanımda olması planlanıyor. Türkiye ise henüz 3G’den 4G’ye geçebilmiş değil...

Türkiye’de 4G teknolojisine ne zaman geçileceği tartışılırken, akıllı cihazlar için geliştirilmesi planlanan beşinci nesil mobil telekomünikasyon teknolojisi 5G’ye geçmek için çalışmalar başlatan Çin merkezli Huawei, bu proje kapsamında Güney Kore merkezli üç telekomünikasyon şirketi ile beraber çalışma kararı aldı. Ntvmsnbc’de yer alan habere göre, 2020’de şu anda kullanımda olan 4G’den yaklaşık bin kat daha hızlı bir internet hızı sağlaması beklenen 5G için dünyanın çeşitli bölgelerinde araştırma geliştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan Huawei’nin CTO’su Sanqi Li, Güney Kore'ye bu proje kapsamında yeni bir laboratuar kurmayı planladıklarını ama bu planın henüz kesinlik kazanmadığını belirtti.

ANLAŞMADA SADECE 5G YOK 
Güney Kore merkezli şirketle 5G konusunda temas halinde olduklarına vurgu yapan Li, söz konusu anlaşmanın kapsamında başka konularda da beraber çalışılabileceğinin sinyalini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler