iOS 11.3 güncellemesi yayınlandı! iPhone'lar değişiyor...

iOS 11.3 güncellemesi yayınlandı! iPhone'lar değişiyor...

Apple dün akşam sessiz sedasız iPhone ve iPad'lerini güncelledi; iOS 11.3 güncellemesini kullanıcılarına sundu. Peki bu güncellemeyi indirmeli miyiz? iOS 11.3 güncellemesi iPhone'ları nasıl değiştirecek? Yeni neler geldi? Okumadan indirmeyin!

Bir süre önce ortaya çıkan iPhone batarya skandalının ardından, Apple cihazlarına yeni bir ayar seçeneği getirmeye karar verdi. Artık mobil cihazınızda Ayarlar > Batarya menüsüne girdiğinizde, pilinizin aşınma oranını görebileceksiniz.

Ayrıca cihazın pili iyi durumda değilse, bataryayı değiştirmeniz için uyarı alacaksınız. Bu özellik iPhone 6 ve üstü modellerde geçerli olacak.

Kullanıcılar cihazlarından maksimum performansı alabilmek için güç yönetimi özelliğini istedikleri gibi aktif veya pasif hale getirebilecekler.

Bu özellik Ayarlar > Batarya bölümünde ulaşılabilir olacak. Özellik iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE ve iPhone 7 modellerinde geçerli olacak.

ARKit 1.5 geliştiricilere açılacak. ARKit sayesinde duvar, kapı ve diğer yüzeylere sanal objeler yerleştirilebilecek. Ayrıca harita editörü sayesinde yüzeylerin yapısı çok daha iyi bir şekilde okunabilecek.

Yeni Sağlık Kayıtları özelliği Sağlık uygulaması içine eklenecek. Bu özellik hastaneler, klinikler ve Sağlık uygulamasının kendisinde bulunan kayıtları bir araya getirecek ve organize edecek. Servis şifre korumalı olacak.

4 yeni Animoji karakteri eklenecek. Bu karakterler; aslan, ayı, ejderha ve kafatası...

Müzik klipleri Apple Music’e eklenecek. Kullanıcılar bu klipleri izlerken hiçbir şekilde reklamlar tarafından rahatsız edilmeyecekler.

Business Chat özelliği beta olacak eklenecek. Gelişmiş Mobil Konum özelliği sayesinde kullanıcının konumu kolaylıkla acil servislere gönderilebilecek. Elbette bulunduğunuz bölgenin özelliği desteklemesi gerekiyor.

Peki hangi iPhone modelleri yeni güncellemeyi alacak? Kimler alamayacak?

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iOS 11.3 güncellemesinin dün kullanıma girmesi bekleniyordu. Ancak Apple'dan ilginç bir hamle geldi. Tüm cihazlara getirmesini beklenen iOS 11.3 güncellemesi sadece 6'ncı nesil iPhone'lere geldi...

İşte o iPhone'ler

iPhone 8 Plus
iPhone 8
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s Plus
iPhone 6s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler