İran'ın vurduğu uçağa Ukrayna'dan ilk tepki geldi

İran'ın vurduğu uçağa Ukrayna'dan ilk tepki geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise sıcak gelişme sonrası yaptığı açıklamada, diplomatik olarak bir özür beklediklerini ve bu felakete sebep olanların adalete teslim edilmesini istediklerini söyledi.

ABD ve İran arasındaki gerilimde bugün dünyayı dehşete düşüren bir gelişme yaşandı. İran’ın, Irak’taki iki ABD üssünü vurduğu gün Ukrayna Uluslararası Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçak Tahran’a yakın Parand bölgesinde düştü.

167’si yolcu toplam 176 kişinin bulunduğu uçaktan kurtulan kimse olmadı. Uçağın İran füzeleri tarafından vurulmuş olabileceği iddiaları ilk günden itibaren yükselirken, Tahran yönetimi ise bunu kesin bir dille reddediyordu.

İLGİLİ HABER
Ve İran, Ukrayna uçağını düşürdüğünü itiraf etti - TIKLA

Bu sabaha karşı gelen açıklamada ise, 176 kişinin öldüğü felakette uçağa İran füzelerinin isabet ettiği doğrulandı. Cumhurbaşkanı Ruhani ve Dışişleri Bakanı Zarif, yaşananlardan ötürü büyük üzüntü duyduklarını söylerken, acılı ailelere başsağlığı diledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise sıcak gelişme sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "Bu sabah gerçek ortaya çıktı. Ukrayna tam bir suçluluk kabulünde ısrarcı. İran'dan sorumluları adalete teslim etmelerini, can kayıplarımızı iade etmelerini, tazminat ödemelerini ve resmi bir özür dilemelerini bekliyoruz. Soruşturmanın da geciktirilmeden ve engellenmeden, eksiksiz, açık bir şekilde devam etmesinden yanayız." dedi.

ukrayna-ucak-iran-dusurdu-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler