İrfan Dinç'ten boşalan koltuğa Boz ve Koç talip!

İrfan Dinç'ten boşalan koltuğa Boz ve Koç talip!

İstifa eden İrfan Dinç'ten boşalan koltuğa oturması muhtemel iki aday var: Tuncay Koç ve Hüseyin Boz... Temayül pazartesi, belediye meclisinde başkanın belirleneceği seçim perşembe günü...

24 Haziran'da yapılacak başkanlık ve milletvekili genel seçimleri için görevinden istifa eden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in yerine atanacak (!) isim için yoğun bir mesai harcanmakta. Başkanlık görevine talip olan üç-dört isim arasında ön plana çıkanlar halen Belediye Meclisi'nde başkanlık görevini sürdüren Tuncay Koç ile, uzun süre yaptığı belediye başkan yardımcılığı görevinden geçtiğimiz aylarda istifa ederek sessizliğini sürdüren Hüseyin Boz.

AK Parti Genel Merkezi'nin boşalan başkanlık koltukları için öngördüğü sistem dahilinde dün akşam gerçekleştirilmesi gereken 'temayül' yoklaması, pazartesi gününü ertelendi.

YARIŞ 2 İSİM ARASINDA GEÇİYOR
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre 'başkanlık koltuğu' yarışı Tuncay Koç ile Hüseyin Boz arasında yaşanıyor. Her iki ismin de kendine özel avantajlı durumları var. Teşkilatçılığı ile ön plana çıkan Boz'un karşısında iş dünyasını temsil eden isim olarak görülen Koç'un da Genel Merkez bazında destek görmesi muhtemel.

İlgili Haber:
ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI DİNÇ İSTİFA ETTİ - TIKLA

Pazartesi günü yapılacak 'temayül' yoklamasına AKP İl Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları ile 3 İl Genel Meclis üyesinin katılacağı öğrenilirken, yoklamadan çıkan sonuç ne olursa olsun başkanlık koltuğuna oturacak ismi yine her zaman olduğu gibi AKP Genel Merkezi'nin tayin edeceği bilinmekte.

DİNÇ'İN İSTİFASI VE YAPTIĞI AÇIKLAMA KAFALARI KARIŞTIRDI!
Öte yandan İrfan Dinç'in geride bıraktığımız perşembe günü düzenlediği 'istifa'lı basın toplantısında sarfettiği "... yaklaşık 15 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan bu kardeşinize farklı bir görev verilmiştir." cümlesi başta salondakiler olmak üzere duyanları şaşkınlığa sevketti!

Siyasi kulislerde istifa sonrası dile getirilen ortak kanaat "İrfan Dinç'in ve eşi Zeynep Dinç'in o gün sergilemiş oldukları görüntü hiç de normal değildi! Özellikle İrfan Beyin '... farklı bir görev verilmiştir' şeklindeki cümle hiç de samimiyet yansıtmıyordu. İrfan bey siyasi rakiplerine adeta mesaj veriyor; 'İstifamı partimin genel başkanı istedi' (!) 'ben de gereğini yapıyorum' mealinde hava yaratma gayretinde oldu! Vatandaş olarak bizler Başkan Dinç'in milletvekili listesinde kesin olarak yer alacağı kanaatine varamadık! Bu mesajı bizler; 'Sen çok yoruldun! Seçimlere giderken belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor olman partimize zarar verir o yüzden sen çekil, hiç değilse meydanlarda geçmişte yaptığın olumsuz icraatler konuşulmaz! Sokaktaki vatandaşın istifadan çıkardığı mana bu" şeklindeki değerlendirmeler yoğunluk kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler