IŞİD Emiri: İstanbul fethedilebilir

IŞİD Emiri: İstanbul fethedilebilir

Daha önce birkaç kez Türkiye’yi tehdit eden IŞİD, yeni yayınladığı video ile Türkiye’deki insanlara cihat çağrısı yaptı.

Milliyet gazetesinin aktardığına göre, videoda konuşan IŞİD emiri ise geçen sene Türkiye’den IŞİD’e katılmış. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ağır ifadelerin yer aldığı videoda, Ankara’nın ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona katılması eleştiriliyor. Türkiye’deki IŞİD sempatizanlarına seslenilen videoda, Türkiyeli bir IŞİD militanının Türkçe konuştuğu ve profesyonel çekim tekniği dikkat çekiyor

‘EY TÜRKİYE HALKI; AYAKLANIN’
Türkiye halkına seslenen IŞİD emiri konuşmasına şöyle devam etti:

“Ey Türkiye halkı; Vakit geçmeden sizin bu ateistlere, haçlılara ve siz kandırıp haçlılara köle yapan bu tağutlara karşı ayaklanıp onlarla bir an evvel savaşmanız lazım. Bundan önce de bu hain tağutun ve arkadaşlarının başınıza musallat olmasına neden olan esbaplardan tevbe etmeniz gerekir. Demokrasiyi, laikliği, beşeri kanunları, kabirperestliği ve bunların dışındaki tağutları inkâr edin. Ta ki savaşınız Allah yolunda cihad ve ölüleriniz Allah katında şehit olsun. Ve savaşınız melun cahiliyye savaşı, ölülerinizde ateist ve haçlılarla beraber ateşte olmasın. İman edenler Allah yolunda savaşırlar, Kâfirler ise tâğut yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır.”

‘İSTANBUL’U FETHEDELİM’
“Ebubekir el-Bağdadi’nin Allah onu korusun emriyle, gece gündüz haçlılara teslim edilmek için mücadele edilen İstanbul’u fethedelim” çağrısında bulunan IŞİD emiri, “Allah’ım kavmimi tevhide, cihada ve İslam cemaatine ilet. Ey Allah’ı inkâr edip tağuta iman edenler! Hatta kibirlenerek, hainlik yaparak, Atanız Atatürk’ün yolunda gidip Allah’ın şeriatinin dışında kanunlar çıkararak, haçlıları, mürtedleri ve ateistleri dost edinerek bizatihi tağut olanlar. Allah’a tevbe edin, onun şeraitiyle hükmedin ve İbrahim’in milletinden olduğunuzu ilan edin. Müslümanlara yardım edin, Allah’ı inkâr edenlerle savaşın. Bunu yapmazsanız, ahiret azabından önce dünya rezilliğini bekleyin. Ey Türkiye’deki muvahid kardeşlerimiz! Nerde olursanız olun ve imkânlarınız nispetince devletiniz olan hilafet devletine yardım edin. Buralara hicret edip kanlarıyla ve canlarıyla halifemize ve hilafet devletine yardım eden kardeşleriniz gibi sizi de bu devlete yardıma çağırıyoruz. Allah’a tevekkül edin. Hilafete yardım etmede acele davranın. Tağutların üzerinizdeki zulmünü görmüyor musunuz? Bu tağutlarla savaşan hilafet devletiyle beraber olun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler