İsmet Berkan o görüntüleri anlattı

İsmet Berkan o görüntüleri anlattı

Berkan, Gezi Parkı olayları sırasında Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği 'türbanlı anne ve bebeğine darp' olayının videosunun içeriğini anlattı.

Gezi olayları sırasında türbanlı bir kadının tacize uğrayıp, dövüldüğü iddia edilmişti. Gezi olayları sırasında türbanlı bir kadının tacize uğrayıp, dövüldüğü iddia edilmişti.

Gazeteci yazar İsmet Berkan o videoyla ilgili bir tweet atmıştı.

Berkan, bir televizyon programında o görüntüleri anlattı. İşte Berkan'ın açıklamaları:

“Görüntü şu. Kabataş'taki iskelenin gişesinin güvenlik kamerası olduğunu tahmin ediyorum. Dolayısıyla bir hayli uzaktan çekilmiş. Nerede gördüğümü söylemeyeyim. Bu haber kaynağını açıklamak olur. Gören çok kişi var. Bu siyasi propaganda malzemelerinden biri. Görüntüde tacize uğradığını söyleyen kadın kucağında bebeğiyle bir kalabalığın arasına giriyor. Boş bir çocuk arabasını da itiyor. Sonra çocuk arabasının devrildiğini görüyorsunuz. Sonra kadın da çıkıyor dışarıya. Görüntü bu.

Ailenin bu konunun yayılmaması için gayret sarf ettiğini ve Başbakan'ın konuyu grup toplantısında dile getirmesine hafifçe bozulduğunu işitmişliğim var. Kimin başına geldiği belli. Yazıldı çizildi. Gazeteci olarak bu konuyla muhattap olmadım. Yazı da yazmadım. Onlarca insan savcılığa davet edildi. Görüntü gösterildi. Ben bu konuda yazı yazmadım. Yazılmış bir yazıyı retweet ettim. Ben bir çaba sarfetmedim bu görüntüyü izlemek için. Tamamen şans eseri bulunduğum yerde birisinin cep telefonunda vardı. Ben de oradan izledim. Tamamen tesadüf...

Bence bu sıradan bir taciz hadisesi. Taciz olayları olduğunda da ben bir kadının beyanını sorgulamayı çok doğru bulanlardan değilim. Benim gördüğüm görüntülerden edindiğim kanaat orada bir şey olmuş. Nitekim kadının ve bebeğinin doktor raporu var. Ezikler, çürükler filan. Bir de çok abartılı şeyler var. Üstleri çıplak, elleri eldivenli, bilmem ne yaptılar filan, onların olabilmesine imkan yok benim izlediğim görüntü...

Zaten bir kere izledim o da aylar önce. Benim o kadar da üstünde durduğum bir şey değil bu. Gezi olayları sırasında her iki taraftan da ortaya o kadar çok yalan atıldı ki.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler