İşte Turkcellin ilk yerli akıllı telefonu

İşte Turkcell'in ilk yerli akıllı telefonu

Turkcell, yerli akıllı cep telefonu konusunda bir süredir beklenen açıklamayı bugün yaptı.

Kod adı 'Gebze' olan ve daha önceleri bu şekilde duyduğumuz telefon, diğer T serisi telefonların aksine bir başka üreticinin hali hazırda sattığı bir telefona Turkcell logosu eklenmesiyle ortaya çıkmadı. Tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlandı.
 
ÇIKIŞ TARİHİ
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Turkcell T40′ın eylül ayının sonlarına doğru satışa çıkacağını ve uygun olacağını belirttiği fiyatın da çıkış tarihine yakın bir zamanda duyurulacağını söyledi.
 
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ABD'li çip üreticisi Qualcomm işbirliğiyle geliştirilen ve Şubat ayında Gebze projesi olarak tanıtılan akıllı telefon T40'ı, Turkcell'in faaliyet gösterdiği dokuz ülkede de satışa sunmayı planladıklarını söyledi.
 
T40'ın lansmanında bir sunum yapan Ciliv, Türk üreticilerle de görüşmeler yaptıklarını söylerken, "T40'ın bir kısmı Çin'de; 2013 yılı içinde yıl bitmeden Türkiye'de üretilmeye başlanacak" dedi.
 
DIŞ TİCARET AÇIĞINA GEDİK
Turkcell'in 2010 yılından itibaren satışa sunduğu T serisi telefonlardan 1 milyon adet satıldığını söyleyen Ciliv, bu satışların dış ticaret açığını 500 milyon lira aşağı çektiğini belirtti.
 
TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Turkcell T40 Android 4.1 temelli ve teknik özellikleri şöyle;
 
Qualcomm 8225 1.2 GHZ çift çekirdekli işlemci 
1 GB RAM, 4 GB Dahili Hafıza 
4.0″ WVGA (480×800) LCD IPS Ekran 
NFC, 136 gr ağırlık 
126mm x 64.8 mm x 10.85 mm 1600 mAh pil,
~240 saat bekleme, 
480 dakika konuşma süresi 
5 MP arka Kamera, (HDR Çekim Modu, Sıfır deklanşör gecikmesi, Yüz tanıma), 0.3 MP ön Kamera
 
'HER YIL 5 MİLYAR DOLAR ÖDENİYOR'
Toplantıda bir konuşma yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de yerel üretimi desteklediklerini söylerken, "Türkiye'ye gelen telefonların yüzde 57'si akıllı telefon. Bu oranın artması nedeniyle satılan telefonların ortalama fiyatı 300 dolara geldi. 15 milyon adetten her yıl 5 milyar dolarlık telefon ithal ediyoruz, endişem bunun giderek artacak olması" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler