İYİ Parti'nin 'asgari ücret' teklifi 9 bin 600 TL

İYİ Parti'nin 'asgari ücret' teklifi 9 bin 600 TL

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin 9 bin 600 TL düzeyinde olması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı.

5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne değinen Zorlu, "Biz siyasette, iş dünyasında, sosyal yaşamda, ailede kadını; kadının olduğu her yerde onların hak ve hukuklarını olması gerektiği seviyeye gelmesi bakımında farkındalığı, hassasiyeti çok yüksek bir partiyiz" dedi.

Genel Başkan Meral Akşener’in önderliğinde, 25 Aralık tarihinde, Ankara Arena Spor Salonun’da binlerce kadın yurttaşla beraber "Türkiye Büyük Kadın Vizyonu”nu paylaşacaklarını belirten Zorlu, partisinin Kadın Politikaları Başkanlığınca yürütülen Kadın Çalıştayları’nın ise sürdüğünü ekledi.

"ASGARİ ÜCRET 9.600 TL OLMALI"

Asgari ücret konusunun bugünkü Başkanlık Divanı toplantısında ele alındığını kaydeden Zorlu, 2023 yılındaki asgari ücretin 9 bin 600 TL düzeyinde olması gerektiğini söyledi. Zorlu, ücretin 3 ayda bir güncellenmesi ve işverenlere vergi boyutunda sağlanan desteğin devam etmesi gerektiğini ekledi.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına değinen Zorlu, "Enflasyon konusunda baz etkisi sezonu açıldı. Bugün açıklanan rakam da esasında başlayan bir ilizyonun ilk halkası. Seçim yaklaşırken milletimize sunulmaz istenen baz etkisi senaryosunun başladığını ifade edebilirim." değerlendirmesini yaptı.

Zorlu şu ifadeleri kullandı:

"1 Aralık 2021’de TÜFE 21.31, 5 Aralık 2022’de bugün baz etkisiyle düşmüş olmasına rağmen 84.4 puan. Vatandaşlarımızın şunu bilmesini çok istiyoruz. Açıklanan rakamlar fiyatların gerilemesi anlamına gelmiyor. Baz etkisi bile olsa fiyat artışlarında bir yavaşlama eğiliminde bahsedebiliriz ama bugün geldiğimiz hayat pahalılığı Cumhuriyet tarihimizin en önemli krizlerinden bir tanesidir. Bu krize, bu fiyat artışlarına kim sebep oluyor dersek uzağa gitmeye gerek yok. Ekim ayında başlatılan Yeni Ekonomi Modeli adı altında milletimize sunulan o yanlış projenin bir yıkım süreciyle karşı karşıyayız."

İYİ Parti Sözcüsü, partisinin "Enflasyonla Mücadele Programı"nı ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

İYİ PARTİ’DEN SURİYE ADIMI

Suriye ile görüşme istekleri olduğunu hatırlatan Zorlu, konuyla ilgili resmi yazıyı Dışişleri Bakanlığı’na yarın ulaştırmayı planladıklarını ekledi.

Terör ve sığınmacı gibi bazı meseleleri siyaset dışında, partiler üstü irdelemeye çalıştıklarının altını çizen Zorlu, "Bir başka parti gibi devleti kendimizle özdeşleştirmk gibi bir yanlış bir zihniyetin içinde değiliz. Devletimizi; bütün milletimizin devleti, bütün siyasi partilerin devleti olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu üst bakış açımızla yapmak istediğimizi, Suriye’deki bu görüşmeleri yaparken neyi çözmeye çalışmak istediğimizi, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığımızı bilgilendirmek; mümkünse bir eşgüdüm içerisinde bu görüşmeyi yapabileceğimizi resmi yazımızla ortaya koymuş olacağız. Bir süre bakanlığımızın cevabını bekleyeceğiz ve duruma göre diğer seçeneğimizin de hazır olduğunu paylaşmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler