İYS'ye başvuru için hangi belgeler gerekli?

İYS'ye başvuru için hangi belgeler gerekli?

İleti yönetim sistemi, hizmet sağlayıcıların ileti gönderme ve ticari elektronik iletilerin izin seçeneklerini tek elden yönetebildiği güvenli bir veri tabanı sistemidir.

İleti yönetim sistemi, hizmet sağlayıcıların ileti gönderme ve ticari elektronik iletilerin izin seçeneklerini tek elden yönetebildiği güvenli bir veri tabanı sistemidir. Bu sistem üzerinden ileti almak, ticari iletilere onay vermek ve şikâyet oluşturmak için öncelikle hizmet sağlayıcıların ya da alıcıların sisteme kayıt olması gereklidir. İleti yönetim sistemine başvuru yapmak için belirli başvuru adımları, eksiksiz belgeler ile birlikte izlenmelidir.

İYS başvurusu nasıl yapılır?

İleti yönetim sistemine başvurular online olarak ya da manüel olarak yapılır. Ancak online başvuru süreci daha hızlı ilerlediğinden genellikle online başvuru yöntemi tercih edilir. Online başvuru işlemleri e-devlet üzerinden ya da İYS’nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Başvuru ancak hizmet sağlayıcı olan şirketin imza yetkilisi tarafından yapılır.

Online başvuru yapacak olan işletmelerin mutlaka MERSİS sistemine kayıtlı olma şartı vardır. Merkezi yurtdışında olan şirketler, MERSiS sitemine kayıtlı olmadığı için manüel başvuru yapabilirler. Manüel başvuru yapmak isteyen şirketler; İYS’ nin resmi internet sitesinde yer alan başvuru formu doldurulur ve gerekli belgeler ile İleti Yönetim Sistemi A.Ş’ nin adresine posta ile gönderilir. Gönderilen belgeler kontrol edilip doğrulandıktan sonra manüel başvuru onaylanır ve şirketin ileti yönetim hesabı açılır.

İYS Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

İYS’ ye başvuru yapmak ve başvurunuzun en hızlı şekilde onaylanmasını istiyorsanız öncelikle hızlı başvuru yöntemi olan online başvuru yöntemini seçebilirsiniz. Ayrıca hizmet sağlayıcı olarak şirketiniz adına online başvuru yaparken belgelerinizin eksiksiz ve doğru olması da başvurularınızın hızlı şekilde onaylanmasını sağlayabilirsiniz.

İYS başvurusu için gerekli olan belgeler;

  • Başvuru yapacak olan hizmet sağlayıcının MERSİS numarası ile birlikte ticari elektronik ileti gönderdiği markaların tescil belgeleri,
  • Başvuru yapan imza yetkilisinin e-imzasının bulunduğu İleti Yönetim Sistemi Temel Hizmetler Kullanım Taahhütnamesi,
  • Başvuru yapan imza yetkilisi olan kişisinin TC kimlik numarası, cep telefonu ve kurumsal e-posta gibi iletişim bilgileri,
  • Hizmet sağlayıcı olan markanın onaylanmış kayıtlı elektronik iletişim adresi sayıları olarak başvuru öncesinde eksiksiz hazırlanmalıdır.

İYS’ye başvuru sırasında dikkat edilmesi gerekenler

İleti yönetim sistemi başvurusu sadece şirket ve marka gibi hizmet sağlayıcılar için düzenlenmiştir. Ayrıca online başvurular sadece MERSİS sistemine kayıtlı olan hizmet sağlayıcıları için mümkündür. Bu nedenle de dikkat edilmesi gereken noktaların başında MERSİS bilgilerinin eksiksiz ve güncel olmasıdır.

Başvuru sırasında hizmet sağlayıcılarının dikkat etmesi gereken önemli hususlardan bir diğeri ise; Temel Hizmetler Kullanım Taahhütnamesi’nin eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış olması gereklidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler