İzmir'de baraja düşen helikopterin 3 personeline ulaşıldı

İzmir'de baraja düşen helikopterin 3 personeline ulaşıldı

İzmir'de yangında müdahale ederken baraja düşen helikopterde bulunan üç personelin cansız bedenlerine ulaşıldı.

İZMİR’in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı’ndan su almaya çalışırken düşen helikopterde bulunan üç personelin cenazelerine ulaşıldı.

Dalgıçlar, su yüzeyinin 12 metre altında tespit edilen helikopter enkazından bir personelin cansız bedenini, su yüzüne çıkardı. Su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesi helikopter enkazında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Menderes ilçesine bağlı Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmıştı. Tahtalı Barajı Havzası'nda geniş bir alana yayılan yangına müdahale için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personel sevk edilmişti.

Yangına müdahale eden ve gece görüş özelliği olan helikopterlerden biri, gece kaza kırıma uğramıştı. Helikopterin 3'ü Kırgizistanlı olan 4 personelinden Kırgızistan uyruklu ikinci pilotu kurtarılmış, kayıp 2 Kırgız ve 1 Türk 3 personel için arama çalışması başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler