İzmitli Hyundai görücüye çıktı

İzmitli Hyundai görücüye çıktı

Hyundai'nin yeni neslini Türkiye'de üretmeye hazırlandığı i10 en sonunda yüzünü gösterdi.

Geçen ay Hyundai Assan'ın İzmit'teki fabrikasında kapalı kapılar arkasında gördüğümüz yeni i10'in fotoğrafları tüm dünyaya dağıtıldı. Toplamda 1.2 milyar liralık yatırımla üretilip tüm Avrupa'ya sadece Türkiye'den ihraç edilecek olan yeni araç, "Made In Turkey" armasıyla eylül ayından itibaren Avrupa yollarında dolaşmaya başlayacak. Hyundai i10'un piyasa fiyatının yaklaşık 30 bin TL civarında olması bekleniyor.
 
ÜST SINIFI ZORLUYOR
Yeni i10'da klima, lastik basınç sensörü, ESP, VSM, elektrikli ön ve arka camlar, USB-AUX girişleri, Bluetooth, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, LED gündüz farları, sis farları ve 15 inç çift renkli alüminyum alaşımlı jantlar gibi bir üst segmentteki araçlarda bile bulunmayan birçok donanım yer alıyor.
 
BOYUTLARI i20'YE YAKLAŞTI
Eski jenerasyona göre 80 milim daha uzun olan yeni i10, 65 milim daha geniş ve 50 milim daha alçak. Büyüyerek adeta i20'ye yakalayan boyutlarıyla beraber daha geniş bir oturma alanına kavuşan i10, artırılmış diz mesafesi ve yüzde 10 büyüyerek 252 litreye ulaşan bagaj kapasitesiyle de sınıfının en iyi değerlerini sergilemiş oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler