'Kaçabildiğin kadar kaç'

'Kaçabildiğin kadar kaç'

Cüneyt Özdemir, dün canlı yayında, mahkeme kararı kesinleşip, cezaevine girmesi için aranmaya başlayan ancak kendisinden haber alınamayan Deniz Seki'yi konu edindi.

Magazin Muhabiri Emrullah Erdinç'i konuk eden Özdemir Etiler Koğuşu kitabının yazarı ile Deniz Seki davasını konuştu. Erdinç, Deniz Seki'nin yakınındaki isimlerin ona "kaçabildiğin kadar kaç, yakında af çıkacak" dediğin ama bunun yanlış olduğunu anlattı.

İşte programdan dikkat çekici bir bölüm:

Emrullah Erdinç: Duyumlarıma göre, Deniz Seki hala yurt içinde. İstanbul'a yakın bir yerlerde. Yine duyumlarıma göre birileri kendisine bence yanlış bilgi veriyor. Özellikle 'yakın zamanda af çıkacak kaçabildiğin kadar kaç' diyorlar ona. Yakın zamanda af filan çıkacağını da düşünmüyorum. O yüzden de ne kadar çok kaçarsa kendi zararına olacaktır.

Cüneyt Özdemir: Niye ne oluyor kaçınca?

Emrullah Erdinç: Kaçak hayatı yaşamak zordur. Ekonomik olarak zordur. Çok paranız olması gerekir. Ekmeği normalde 1 liraya alacaksanız, kaçak yaşarken 100 liraya alabilirsiniz. sizi ihbar etmemek için herkes para isteyecektir.

Cüneyt Özdemir: Ama yakın zamanda büyük bir cinayetin 1 numaralı sanığı aylarca Türkiye'de kaçak yaşamayı başardı. Selçuk Parsadan aylarca kaçak kaldı. Şu anda yurt dışında olan Münevver Karabulut cinayetine adı karışan amca.

Emrullah Erdinç: Doğru. Onu diyorum. Ekonomik durumları çok iyiydi. Cem Garipoğlu 1 sene boyunca kaçtı. Ama ailesi dayanamadı. Eninde sonunda cezayı çekecekti, yakalanması gerekiyordu. O yüzdende kaçma kısmını bıraktı ve teslim oldu. Deniz Seki için de böyle devam edecek. Ne kadar kaçabileceksiniz? 5 yıl kaçabilecek misiniz?

Cüneyt Özdemir: Şu an polis arıyor mu?

Emrullah Erdinç: Polis şu an çok teknik takip kullanarak arıyor mu? Hayır. Polis infaz işlemi gerçekleştikten sonra, infaz ve narkotik şube ekipleri 4 ayrı adrese gidip baktılar. Bu adresler Deniz Seki'nin Sarıyer'deki evi, eski adresi, ailesinin evi ve bir başka evdi. Ama bulamadılar. Henüz polis teyakkuza geçmiş halde Deniz Seki'yi aramıyor. Polis isterse bir hafta içerisinde yakalar.

Cüneyt Özdemir: Yakalama kararı çıktığında hemen teslim olan ile teslim olmayan arasında fark oluyor mu?

Emrullah Erdinç: Yok olmuyor. Hiç bir fark yok. Kişi hemen teslim olursa cezasını teslim olduğu günden itibaren çekmeye başlar. Deniz Seki kaçtığı müddetçe, 2,5 senelik yatarı duracaktır.

Cüneyt Özdemir: Tüm yasal yollar tükendi mi peki?

Emrullah Erdinç: Yüzde 99 Deniz Seki için tüm yasal yollar tükendi. Anayasa Mahkemesine başvurabilir bireysel olarak. Yeniden yargılama kararı vermedi Anayasa Mahkemesi bu güne kadar. Ama yüzde 1'lik bir şansı var. En erken dosyası 7-8 ay sonra alınabilir.

Cüneyt Özdemir: Hanefi Avcı'nın dosyası 15 ay geçti hala ele alınamadı. Anlaşılan büyük bir yığılma var. Sen kitabında da yazıyorsun. Bu kadın günah keçisi mi diye soruluyor kamuoyunda. Kitabında bunun cevabı var mı?

Emrullah Erdinç: Açayım biraz kitapta cevap var. Deniz Seki kimin tarafından günah keçisi seçildi. Yakın çevresi tarafından seçilmiştir. Seki, ben masumum diyor. Ben masum olduğunu düşünmüyorum. Hata yapmıştır. İkinci bir şansı olabilir her insan gibi. Deniz Seki torbacı ile yakın ilişki içindedir. Kendisine kullansa sadece zararı kendisinedir. Ama başka birine aracılık yapıyorsa o para kazansın ya da kazanmasın ağır cezalık bir suçtur. Deniz Seki'nin tapelerinden bir örnek vereyim: "Sana 500 TL vereceğim, borcuma, bir zırnık içmedim yamyamlar içti" diyor satıcıya. "Deli gibi arıyorlar ben de seni arayayım dedim" diyor. Bireysel olarak içse sıkıntı yok. Ama mesela git fazla paraya sat diyor.

Cüneyt Özdemir: Zor bir dosya, Deniz Seki de hayatının zor sınavlarından birini veriyor anlaşılan o ki…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler