Kahveciler Odasından Diyarbakıra yanıt

Kahveciler Odası'ndan Diyarbakır'a yanıt

Oda Başkanı Ahmet Söğüt imzalı yazılı açıklamada, ülkemizi bölmek isteyenlere hiçbir taviz verilmeyecektir, denildi.

Diyarbakır’da 146 STK’nın Eylemsizlik Açıklamasına cevaben Çankırı Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Söğüt yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamanın tam metni aşağıda:

"İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube sekreterinin önderliğinde bazı STK mensuplarının hükümete çağrıda bulunarak basın açıklaması yapmış ve bir takım isteklerde bulunmuşlardı.

Doğu  ve Güneydoğu Anadolu topraklarımızda yıllardır devam eden terör olaylarının bölgeye yarar yerine zarar verdiğini anlayamayan bir oluşumu kendilerine yakın gören kişi ve kişiler bugün de hatalarını ve tarihi anlayamamışlardır. Diyarbakır İHD şube sekreteri ateşkesi korumaya çalıştıklarını fakat TSK'nın operasyonlarına devem ettiğini bu yüzden bölgede istikrarın sağlanamadığını ifade ederken; Ateşkesin 'Savaşan iki veya fazla devletin silahlı kuvvetleri arasındaki her türlü saldırı durumunun geçici veya kalıcı olarak durdurulması' olduğunu dahi bilmemek de veya anlamak istememektedir. TSK karşısındaki  çapulcu militanları sanki bir devletin askeri gibi görüp ateşkes den bahsetmektedir. TSK'nın tek muhatabı Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Bu bir takım STK’ların diğer bir isteği de PKK terör örgütünün sözde lideri A.Öcalan’ın ev hapsine alınmasıdır. Şu anda bile İmralı adasında keyif içerisinde bu vatana hizmet etmiş insanlardan daha rahat koşullarda yaşarken neredeyse ödüllendirilecek ev hapsinin ön görülmesi gayet yanlış ve yakışıksızdır.

Biz Diyarbakır’da yaşayan tüm halkımıza hizmet için kurulmuş olan sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz. Ayırıcı değil birleştirici olacak her türlü faaliyet de onlara desteğiz ancak şunu kesinlikle belirtmeliyiz ki terörist başının alabileceği en küçük tavizin karşısındayız. 

Hiçbir taviz ve bahane ülkemizi bölmek isteyenlere verilmeyecektir. Bizleri bölmek parçalamak isteyen iç ve dış düşmanlarımıza karşı dimdik ayaktayız. Söz veriyoruz ve bunu gerçekleştirecek güç damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler