'Kara kutu Muharrem' vekaleten de olsa müdürlük koltuğuna oturdu!

'Kara kutu Muharrem' vekaleten de olsa müdürlük koltuğuna oturdu!

AKP'den üç dönem Çankırı Belediye Başkanlığına seçilen İrfan Dinç'in görev süresince 'kara kutusu' (!) adlandırılan Muharrem Ovacıklı aldığı siyasi destekle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna vekaleten de olsa oturmayı başardı...

AKP'den üç dönem Çankırı Belediye Başkanı seçilen ve Başkanlık yaptığı yaklaşık 13 yıl süresince İrfan Dinç'in "kara kutu"su olarak adlandırılan Muharrem Ovacıklı, görev yaptığı Eldivan Belediyesi'nden ayrılarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne 'vekaleten' atandı. Ovacıklı 11 Eylül Cuma günü yeni görevine başladı.

SİCİLİNDEKİ MÜDÜRLÜK TARTIŞMALI!
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna oturan 'kara kutu' Ovacıklı'nın; Çankırı Belediyesi'nde yaptığı görev zinciri içerisindeki serüveni 2009'da çıkan "Görevde Yükselme Yönetmeliği" çerçevesinde özel kalem müdürlüğünden müdürlüğe geçiş şartları bazı eksiklikler nedeniyle İPTAL olmuştu. Ovacıklı'nın buna karşın halen bulunduğu göreve nasıl getirildiği yönünde siyasi kulislerde önemli iddialar dolaşıyor!

İLGİLİ HABER
İrfan Dinç'in kara kutusu ballı koltuk yolunda - TIKLA

muharrem-ovacikli-yeni-gorev-cankiri-sozcu18-resim-01222.jpg
Çankırı'da AKP'li İrfan Dinç'in belediye başkanlığı yaptığı dönemin 'kara kutu'su olarak anılan Muharrem Ovacıklı sosyal medya hesabından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna oturduğunu 11 Eylül Cuma günü takipçileriyle paylaştı.

GÜNDEMDEKİ İDDİALAR DOĞRU İSE ÇANKIRI'DA YER YERİNDEN OYNAR!
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki; Çankırı'da sokaktaki vatandaş arasında "İrfan Dinç'in 'ara kutusu" olarak adlandırılan Muharrem Ovacıklı'nın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna 'vekaleten' oturtulmasından sonra siyasi kulislerde sürece ilişkin bilgi toplamanın gayretine girdi.

Siyasi kulislerden Vedat Beki'ye aktarılan iddialar arasında, Muharrem Ovacıklı, Eldivan Belediyesi'nden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna 'görevlendirme' yöntemi ile oturtulmak isteniyor. Bu durum karşısında AKP'li Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, gerçekleştirilen üçlü toplantıda "... Şayet bu arkadaş benim belediyemden maaş alarak 'görevlendirme' ile o makama oturursa ben belediye başkanlığından istifa ederim" diyor!

"İrfan Dinç'in kara kutusu" Muharrem Ovacıklı ile ilgili siyasi kulislerdeki iddialar bununla da kalmıyor! Vedat Beki'ye konuşan Çankırı'nın önde gelen ve AKP'nin de dama taşlarından olan bir isim; "Muharrem Ovacıklı bugün oturduğu makama gelinceye kadar geçen süreden sıkılınca; bölge milletvekillerinden bir tanesine 'Konuşursam Çankırı'yı terketmek zorunda kalırsınız!' tehdidinde bulununca süreç bizatihi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda kendisi hakkında oluşan 'olumsuz' kanaate rağmen hızlandı ve bugünkü vekaleten atama gerçekleşti" dedi.

Anlaşılan o ki 'kara kutu' Muharrem Ovacıklı sahip olduğu bilgi ve şahit olduğu olayları dillendirmediği sürece her daim (AKP iktidarı devam ettiği müddetçe) koltuğunu muhafaza edecek!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
57 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler