Kent temizliğinde Kemal Sunal dönemi

Kent temizliğinde 'Kemal Sunal' dönemi

Şehrin temizliğinden sorumlu olan belediye yönetimi çalışanlarına "Çöpçüler Kralı" elbisesi giydirdi.

Çankırı Belediyesi, kent genelinde başlattığı bahar temizliğinde eski Türk filmlerini aratmıyor. Kemal Sunal’ın rol aldığı filmini örnek gösteren işçiler, aralarından seçtiği bazı işçilere “Çöpçüler Kralı” elbisesi giydirdi.

Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun geçen kış mevsiminin ardından büyük cadde ve sokaklarda modern araçlar ile temizliğe devam ederken, araçların giremeyeceği küçük sokaklara Kemal Sunal’ın “Çöpçüler Kralı” filminden esinlenerek “Çöpçüler Kralı” müziği eşliğinde başladı.
 
Aralarından 4 işçiyi “Çöpçüler Kralı” olarak seçtiklerini aktaran, Temizlik Hizmetleri Şefi Yücel Aktürk, bu faaliyetle hem Kemal Sunal karakterini hatırlamak, hem de işçiler arasındaki arkadaşlık bağını artırmayı planladıklarını söyledi. Kemal Sunal’ın Çöpçüler Kralı filminde kullandığı kasketlerden takan temizlik işçileri, “Çöpçüler Kralı” müziği eşliğinde kampanyanın startını verdi.
 
Bahar temizliği için yoğun bir çalışma programı hazırladıklarının altını çizen Aktürk, “Son derece modern araçlara sahibiz. Amacımız çalışma arkadaşlarımız arasında birlik beraberliği sağlamaktır. Bu kampanyayı ben değil, arkadaşlarımız düşünmüşler. Hatta bununla da kalmayıp unutulmaz sanatçımızın mezarı başına ölüm yıldönümünde bu elbiselerle gidip onu anacağız” dedi.
 
Vatandaşların kendilerine yardımcı olması gerektiğini ifade eden Aktürk, “Biz Çankırı’yı evimiz gibi görüyoruz. Eşimle çocuğumla gezerken bile yerde gördüğüm pislikleri temizlemeye çalışıyorum. Bu anlamda duyarlı davranan tüm hemşerilerime teşekkür ediyor ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Çankırı hepimizin ortak evidir. Temizlik bizim görevimiz, ama lütfen kirletmemeye dikkat edelim. Kentler temizliği ve düzeni ile öne çıkar” diye konuştu.
 
Kemal Sunal’ın ölüm yıldönümünde de “Çöpçüler Kralı” elbiseleriyle temizlik çalışmalarını yürütüleceğini kaydeden Aktürk, Kemal Sunal mezarını aynı elbiselerle ziyaret edeceklerini yineleyerek sözlerini noktaladı. (Kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler