Kenyalı öğrenciler Ilgazda karla tanıştı

Kenyalı öğrenciler Ilgaz'da kar'la tanıştı

Kenya'da Türk okulunda eğitim gören 7 öğrenci, Ilgaz'da kayak yaptı.

 

Kenya'da Türk okulunda eğitim gören 7 öğrenci, Ilgaz Doruk'ta kayak yaptı. Nairobi'deki Türk okulunda eğitim gören 7 öğrenci, Ilgazlı olan matematik öğretmenleri Ümit Aydın ile Ilgaz'a geldi.
 
Ilgaz Dağı'nı gezen Kenyalı öğrenciler yaşam süreleri içerisinde ilk kez kar'la tanışıp kayak yapma şansını buldular. Gün boyu kızaklarla saatlerce kayan öğrenciler kar üzerinde doyasıya eğlendiler. Ardından Ilgaz ilçe merkezini gezerek bölgenin kültürünü tanımaya çalışan Kenyalı öğrenciler, Ilgazlı gençlerle de futbol maçı yaptı.
 
Kolej öğretmeni Ümit Aydın, okullarının düzenlediği Türkiye gezisi kapsamında, 7 öğrenci ile Ilgaz'da iki gün geçirdiklerini ifade etti. Aydın, Kenyalı öğrencilerin Ilgaz gezisinden oldukça memnun kaldıklarını ifade etti.
 
Öğrencilerden Abdulkadir Halif ise ilk kez kayak keyfi yaşadıklarını anlatarak, "Ilgaz çok güzel bir yer, burada güzel vakit geçirdik, arkadaşlarımızla doyasıya eğlendik" dedi.
 
Ilgazlı gençlerle futbol oynadıklarını da dile getiren Halif, "Gerçekleştirdiğimiz gezi ile Ilgaz'ın insanlarını yakından tanıma fırsatı bulmakla birlikte kendileriyle kaynaşma fırsatı bulduk" diye konuştu. (Kaynak: ilgazlilar.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler