Kılıçdaroğlu: Saltanatı bitireceğim, Saray’ın sefasını halk sürecek

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, "Gazi'nin Çankaya Köşkü'nde oturacağım. Sarayın sefasını halk sürecek" dedi.

14 Mayıs seçimlerine sadece dört gün kaldı… Cumhurbaşkanı adaylarının mitingleri sürüyor.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da düzenlenen Millet Buluşması’nda halka seslendi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

Bu ülkeye huzuru, bereketi kardeşliği hep beraber getireceğiz. Bu ülkeye baharı getireceğiz. Büyük sıkıntılarınız, dertleriniz var. Evlatlarınız işsiz, çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor, mutfakta yangın var.

Devlet iyi yönetilmiyor, devlete çöreklenenlerin devletin bütün kaynaklarını tükettiklerini biliyorum. Tamamının çözümü var, çözümün anahtarı sizde. Beraber birlikte çözeceğiz.

"KÖYÜ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Söz veriyorum, özgürlüğü huzuru getireceğim. Tweet attığınızda anneniz babanız 'Başımız belaya girer' diye uyarıyor. En kolay Bay Kemal’i eleştireceksiniz.

Köy gerçekten şehrin bir parçası olacak. Köyü yeniden ayağa kaldıracağız. Herkesin ürettiği, kazandığı güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Bu bizim görevimiz. Bay Kemal sözünden dönmez. En geç iki yıl içerisinde Suriyeli, Afgan kardeşlerimizim tamamını ülkelerine yollayacağız. Kendi ülkemizde huzur içinde yaşayacağız.

Hiçbir çiftçi, hiçbir üretici asla zarar etmeyecek. Süt üretici asla zarar etmeyecek, dışarıdan süt tozu asla gelmeyecek. Hiçbir esnaf sıkıntıya girmeyecek. Esnaf Bakanlığı kuracak.

Sizin hakkınızı hukukunuzu koruyan var onun adı: Bay Kemal. Çiftçinin ve esnafın aldıkları paranın faizlerini sileceğiz. Biz bunu söyleyince 'Bay Kemal parayı nereden bulacak?' diyorlar. Sen beşli çetelere çalışıyorsun, Bay Kemal de vatandaşa çalışıyor.

Saltanatı bitireceğim. Saray’da oturmayacağım. Gazi’nin Çankaya Köşkü’nde oturacağım. Sarayın sefasını halk sürecek.

"DEVLETİ PARTİ DEVLETİ HALİNE GETİRDİLER"

Devlet liyakatle, adaletle, ahlakla yönetilir. Devlet parti değildir. Parti ayrıdır, devlet ayrıdır. Devleti parti devleti haline getirdiler. Buradan sesleniyorum: Siz devletin valisisiniz! Devletin kaymakamısınız!

Eğer bir partinin bürokratı gibi davranırsanız, bir parti için uğraşırsanız her birinizin hesabını soracağım. Tabii oldukları kanunun adı: Devlet Memurları Kanunu. Devlet memuru hangi görüşten olursa olsun vatandaşına hizmet ediyorsa benim başımın üstünde yeri var. Parti memuru gibi hareket ediyorsa devlet memuru değildir. Devlet memuru görevini yapacak. Devlet memurlarına saygım var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler