Kızılayda polisten sert müdahale!

Kızılay'da polisten sert müdahale!

Göstericiler tomalı ve gazlı müdahale ile dağıtılmaya çalışılıyor.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Gezi Parkı eylemine destek için Kızılay Meydanı'nda gösteri düzenledi. Polisin, dağılmasını istediği gruptan olumlu cevap alamayınca gazlı ve tomalı müdahelede bulundu.
 
Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Gezi Parkı eylemine destek vermek amacıyla Kızılay Meydanı'nda toplandı.
 
Ellerinde Türk bayrakları Atatürk posterleri ve çeşitli flamalarla Kızılay Meydanı'na gelen kalabalık, taleplerinin dile getiren pankartlar açarak, hükümet aleyhine sloganlar attı.
 
Meydanda sloganlar atan kalabalığın gösterisi devam ederken, olayların başladığı ilk günden beri Başbakanlık etrafında önlem alan güvenlik güçlerinin de bekleyişi sürüyor.
 
TOMAları Türk bayrakları ile donattılar
Başkent’te siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir grup, Taksim Gezi Parkı eylemine destek için Kızılay Meydanı’nda toplandı. Polis, eylem sırasında Toplumsal Olaylara Müdahale Araçlarını (TOMA) ve panzerleri Türk bayrakları ile donattı.
 
Kızılay Meydanında ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve flamalarla Kızılay Meydanı’na gelen yaklaşık çok sayıda kişi, hükümet aleyhine sloganlar attı. Grubun Atatürk Bulvarı’nı çift taraflı trafiğe kapatması üzerine polis, çevredeki ışıklandırma direklerine yerleştirilen ses sistemleriyle gruba uyarıda bulunarak, yolun açılmasını, aksi takdirde müdahale edileceğini duyurdu. İkazların ardından Kızılay Meydanı trafiğe açıldı. Zaman zaman trafiğin aksamasına rağmen polis eyleme herhangi bir müdahalede bulunmadı. Çevik kuvvet ekiplerinin Başbakanlık Merkez Binasına giden yol üzerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
 
Öte yandan polis ekipleri TOMA’lara ve panzerlere Türk bayrakları astı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler