Koca Ilgazda bayıltıcı silah yok

Koca Ilgaz'da "bayıltıcı silah" yok

Dün Kise köyünde yaşanan olayda ihtiyaç duyulan "bayıltıcı silah"ın 4 saat süresince temin edilememesi, yaralı ayının ormana kaçmasına neden oldu.

Dün Ilgaz'ın Kise köyünde meydana gelen olay, yaşanan acı gerçeği ortaya koydu: Koca Ilgaz'da bayıltıcı silah yok!

Geniş ormanlara sahip Ilgaz ilçesinde yaşanan son olayda, saat 12.30 dolaylarında vatandaştan gelen "Bulunduğum evin bahçesinde yaralı bir ayı var" ihbarıyla Kise köyüne hareket eden orman muhafaza memurları yaklaşık 4 saat süresince başta İlçe Tarım Müdürlüğü olmak üzere Belediye ve diğer kurumlarda bayıltıcı silah arayışına girdiler.

BELEDİYE'DE ŞIRINGA VAR SİLAH YOK!

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Kise köyünde ortaya çıkan yaralı ayı çevresini saran kalabalıktan da ürkerek yakınlarda bir taş kovuğuna saklandı. Bulunduğu yerde uzun süre hareketsiz kalan yaralı ayıya 3-4 metre yaklaşabilen orman muhafaza memuru, cep telefonuyla ilçedeki tüm birimleri sırasıyla arayarak "bayıltıcı silah" ve "şırınga" istedi.

Ilgaz Belediyesi zabıta müdürlüğünde bulunan şırıngaların "buz kabı"nda saklanmadığı ve bayıltıcı silahın da 4 saat süresince temin edilememesi sonucu yaralı ayı havanın da kararmasıyla birlikte saklandığı yerden dışarıya çıkarak köy mezarlığı yakınındaki makilik alanda izini kaybettirdi.

kise-koyu-yarali-ayi-resim-03.jpg

KAYMAKAM ÖZDEMİR: YAŞANAN OLAY ÖNEMLİ EKSİKLİĞİ ORTAYA KOYDU

Sözcü18 Haber Merkezinin kendisine ulaştığı Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir "Dün öğleden sonra yaşadığımız olay ilçemizde önemli bir eksikliği ortaya koydu. Yasaların Belediyeleri görevli kıldığı bu ve benzer olaylarda kullanılan bayıltıcı silahın temini konusunda gerekli girişimleri başlatacağım. İlçe Tarım Müdürlüğünün de böylesi bir ekipmana sahip olması gerekir diye düşünüyorum. Konuyla ilgili çalışmalara başlanıldı" dedi.

"BAYILTICI SİLAH" İNTERNETTE DAHİ SATILIYOR

Sözkonusu silah halen internette dahi satılmakta. Silahın fiyatı da fişekler dahil 350 TL.

Fotoğraf: Kise köyünde saklandığı yerde uzun süre havanın kararmasını bekleyerek daha sonra ortadan kaybolan yaralı ayı görümekte. (Fotoğraf: Sözcü18/ÖZEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler