Kocaeli - Darıcada pazar akşamı Çankırı şöleni var

Kocaeli - Darıca'da pazar akşamı Çankırı şöleni var

Kocaeli - Darıca ilçesinde Pazar günü Çankırılılar şöleni yapılacak.

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali" etkinlikleri çerçevesinde, ilçede yaşayan Çankırılılar da 27 Haziran 2010 Pazar günü kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacaklar.

Darıca Çankırı-Ilgazlılar Derneği Başkanı Arif Bağcı Sözcü18.com’a yaptığı açıklamada "Darıca’da yaşayan Çankırılılar olarak birlik ve beraberliğimizin tesısı için ve de Çankırı'mızın tanıtım için Dernek yönetimimiz olarak yaşadığımız ilçede sesimizi duyurma çabası içerisindeyiz. Darıca Beledyesının organizasyonunda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çankırılılar olarak yerimizi aldıkb 27 Hazıran Pazar akşamı Çankırı gecemize İstanbul’daki ve çevre illerdeki butun hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

Darıca – Cevher Dudayev Parkı içerisindeki “Çankırılılar Gecesi”nde sanatçı Çankırılı Şaban ile Selda Hazan davetlilere sevilen şarkılarını okurken, Ahi Yaran ekibi de, geceye katılanlara yaran gösterisi sunacak. Gecede ayrıca Çankırı ile ilgili slayt gösterimi de davetlilerce izlenebilecek.

25 hemşeri derneğinin kendi yöresel kültürlerini sunacağı festival 11 Temmuz 2010 Pazar akşamı son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler