Kol kola ölüme gittiler

Kol kola ölüme gittiler

ŞANLIURFA’da, Devlet Su İşlerine

(DSİ) ait sulama kanalında balık tutmaya giden iki genç, boğularak yaşamını yitirdi. Sualtı polisleri tarafından kısa süren aramalar sonucunda kanalda birbirlerine kol kola sarılı olarak bulunan gençlerin üzerinden kimlik çıkmadı.

Olay saat 16.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesinde Balaban Köprüsü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, adları tespit edilemeyen 16- 17 yaşlarındaki iki genç balık tutmak için DSİ'ye ait sulama kanalına gitti. Burada oltasını kanala atan gençler, balıkları koyacağı kovaya su doldurmak için elindeki pet şişe ile kanaldan su almak istedi. Ancak, kanala uzattığı pet şişe ile su almak isteyen gençlerden birinin, ayağının kayması sonucu dengesini kaybedip suya düştü. Bu sırada oltanın misinası diğer gencin koluna sarılması üzerine o da suya düştü. İki genç yüzme bilmediği için bir süre birbirlerine sarılarak kurtulmaya çalışırken, gözden kayboldu.

Olayın bildirilmesinin ardından sulama kanalına gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sualtı polisleri, kaybolan iki genci aramaya başladı. Sualtı polisleri yaptıkları 10 dakikalık arama sonucunda iki genç birbirlerine kol kola sarılı durumda bulundu. Kanaldan halat yardımıyla güçlükle çıkartılan gençlerin nabzını ilk olarak sualtı polisleri kontrol etti.

ACI TEŞHİS
Bu sırada kanalda boğulma haberini duyan vatandaşlar, DSİ kanalına akın etti. Bir işyerinde çalışan bir gencin kaybolduğunu duyan bazı vatandaşlar, olay yerine geldi. Ceset torbası içerisindeki gençleri teşhis etmek için fermuar açıldığında kaybolan çocuğun çıkmaması üzerine 2 vatandaş sevinç gözyaşlarına boğularak ağladı. Kanal kenarında olta ve terlikleri kalan iki genç olay yerine gelen cenaze aracına konularak otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Kaynak: milliyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler