Kongrenin kaybedeni: İrfan Dinç

Kongrenin kaybedeni: İrfan Dinç

Cumartesi günü gerçekleştirilen Ak Parti Çankırı İl Kongresinden galip çıkan Salim Çivitcioğlu'nun galip çıktığı kesin. Peki kim kaybetti?

Cumartesi günü gerçekleştirilen Ak Parti Çankırı 4. Olağan İl Kongresinin sonuçları açıklandığında İl Başkanlığı koltuğuna Salim Çivitcioğlu oturuyordu. Tribünlerde yer alan delegeler İl Başkanı seçilen Salim Çivitcioğlu'nu tezahüratlarıyla kutlarken, kongre salonuna çok da uzak sayılmayacak bir köşede Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la aynı sofrada yemek yiyen Belediye Başkanı İrfan Dinç'in neler düşündüğü, kafasında hangi düşüncelerin yer aldığı ise bilinemezdi!

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu ile tarihi Çamaşırhane arasında yol alırken cebimden çıkardığım Salim Çivitcioğlu'na ait kırmızı listeyi Tatlıçay üzerindeki köprüde gözden geçirdiğimde "Bu liste Belediye Başkanı İrfan Dinç'in kaybettiğinin delilidir" demekten kendimi alamadım.

KAZANAN LİSTEDE İRFAN DİNÇ İZLERİNİ ARAMAK BEYHUDELİKTİR!

Kongreden İl Başkanı olarak çıkan Salim Çivitcioğlu'nun "Yönetim Kurulu" listesinde yer alan 80 kişilik isim sıralamasında "Muharrem Ovacıklı" ismine rastlamamak beni fazlasıyla şaşırttı. Muharrem Ovacıklı isminin üzerinden giderek nereye varabiliriz ama daha fazla ayrıntıya girmek bize ne kazandırır ya da İrfan Dinç'e ne kaybettirir?!

Görünen köye klavuz istemez derler ya; Kırmızı Listeye baktığımda Belediye Başkanı İrfan Dinç'in "kongrenin kaybedeni" olarak karşımda durduğudur!

BİR KAYBEDEN DAHA VAR!

Salim Çivitcioğlu'nun İl Başkanı olarak seçildiği kongrede "ikinci kaybeden" de var!

Çevre ve Su İşleri Bakan Yardımcısı, 23. Dönem Çankırı milletvekili Dr. Nurettin Akman.

Kulislerden edindiğim bilgiye göre Bakan Yardımcısı Akman, Cuma gecesi liste hazırlığı aşamasında yaptığı birkaç görüşme ile "iki isim" telkininde bulunmuş!

İsimler önümde, ancak listede yeralmadıkları için kaleme almam etik olmaz! Salim Çivitcioğlu ve ekibi sayın Akman'ın böylesi bir "rica"sını değerlendir(e)mediklerine göre, saflar biraz daha netleşmiş görülüyor.

VE BİR KAZANAN DAHA!

İl Başkanlığı koltuğuna "seçimle" oturan Salim Çivitcioğlu ile birlikte 80 kişilik isim listesinde kazanan parlak bir isim daha mevcut! Osman Canbaz...

Ak Parti Genel Kongresinde üst kurul delegesi olarak oy kullanacak olan Canbaz'ın isminin böylesi bir başlık altında yer almasına başta partililer olmak üzere kamuoyu nasıl bir yanıt verecek doğrusu merak ediyorum...

Anlaşılan o ki, Sözcü18 ne kadar olumsuz yazarsa, Osman Canbaz o kadar yükseliyor!

Kerameti merak etmiyorum dersem yalan olur...

SIRA GELDİ YENİ YÖNETİMDEN İSTİFA EDECEKLERE!

Dakika 1 Gol 1... Bu da nereden çıktı diyebilirsiniz!

Haklısınız... Ancak siyaset böylesi gelişmelere, daha doğrusu taktiklere gerek duyulan bir mecra.

Kazanan "Kırmızı Liste"yi önüme koyduğumda Yönetim Kurulu Asil listede yer alan iki isim ile yönetim kurulu "yedek liste"sinde yer alan ilk iki isim dikkatimi çekti!

Asil sıralaması 12. sırada yer alan Ayşegül Altın ile "yedek" 1. sırada yer alan Halit Altın!

Ve yine asil listede 19. sırada yer alan Nazife Göktepe ile "yedek" 2. sırada yer alan Vedat Göktepe!

Asil listede yer alan 12 ve 19. sıradaki isimler İSTİFA edecek, "yedek" 1 ve 2. sıradaki isimler Yönetim Kurulu listesinde yer alacaklar!

İSTİFA ETMEZLERSE ne mi olur?

Karı - koca iki evli çift Ak Parti Çankırı İl Yönetiminde görev yaparlar ve böylesi bir liste de siyasi tarihe geçmiş olur!

Siz ne olmasını isterdiniz?!

LİSTEDEKİ KOMİKLİĞE DAHA DOĞRUSU
ÇANKIRI'DA A'DAN Z'YE YAPILAN BİR YANLIŞLIĞA!

Salim Çivitcioğlu, Ak Parti Çankırı İl Başkanlığına atandığı günden bu yana, başta İl Başkanlığının gönderdiği bültenler olmak üzere, yerel gazete ve internet siteleri de dahil, "Çivitcioğlu" soyadını "Çivitçioğlu" yazmaktan ne yoruldular ne de bıktılar! Daha da ötesi, İl Başkanlığı basın bürosu çalışanları dahi İl Başkanlarının "soyadını" öğrenemediler!

Bu kronik durum 4. Olağan İl Kongresi listesinde de kendisini gösterdi...

Salim Çivitcioğlu'nun kongrede divana sunduğu "kırmızı liste"de "Başkan Salim Çivitcioğlu" yazarken, listenin sonunda "Büyük Kongre Üst Kurul Asil" listesinde 1. sırada "Salim Çivitçioğlu" yazdığını görüyorduk!

Ve haliyle elimizde olmadan yine tebessüm ediyorduk...

Bence İl Başkanı Çivitcioğlu'nun "ilk icraati" soyadının doğru yazılmasını sağlamak olmalı! İşe de başkanı olduğu teşkilatın ilgili biriminden başlamalı...

VEDAT BEKİ, 16 Nisan 2012

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
50 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler