Konyada katliam gibi kaza: 7 ölü

Konya'da katliam gibi kaza: 7 ölü

Konya'nın Ilgın ilçesinde yolcu otobüsü,

kamyonet ve otomobilin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Konya’nın Ilgın ilçesi yakınlarından meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de ağır yaralandı. Kazanın hatalı sollama nedeni ile meydana geldiği belirtildi.

Olay sabah erken saatlerde Konya’nın Ilgın ilçesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ilçe merkezinden Argıthanı beldesi istikametine seyir halinde olan ve Ünal Demiran yönetimindeki 64 LD 372 plakalı kamyon yine aynı yönde seyir halinde bulunan Mehmet Taş (56) yönetimindeki 27 F 9640 plakalı yolcu otobüsünü solladı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden kamyon sürücüsü karşı şeride geçerek karşı yönden gelmekte olan 34 EZ 2762 plakalı özel oto ile kafa kafaya çarpıştı. İlk belirlemelere yöre özel oto içinde bulunan 7 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de ağır yaralandı. Yaralı Ilgın Devlet hastanesinde tedavi altına alındı. 

Kazada hayatını kaybeden 7 kişiden 5'inin aynı aileden olduğu öğrenildi. Kazada yaşamını yitirenlerin Ayetullah (31), Melike (29), Ceren (2), Hayal (2) ve Caner Güner (3) olduğu tespit edildi.

Kazada yaralanan otobüs şoförü Mehmet Taş (56) ile kamyonet sürücüsü Ünal Demiran ise Ilgın Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"BİR KİŞİNİN HATASI TÜM AİLEYİ YOK ETTİ"
Trafik kazasına karışan yolcu otobüsünün yedek şoförü, bir kişinin hatasının bir aileyi yok ettiğini söyledi.

Otobüsün yedek şoförü Namık Kemal Avşar (56), yaptığı açıklamada, 48 yolcuyla Gaziantep’ten Bursa’ya gitmek üzere yola çıktıklarını belirtti.

Ilgın ilçesi yakınlarında talihsiz bir kaza yaşadıklarını kaydeden Avşar, "Uyuduğunu düşündüğümüz kamyonet şoförü direksiyon hakimiyetini kaybedince otobüsün bagaj kısmından önce bize vurdu. Daha sonra karşı şeride geçti. Burada da bir otomobile çarptı" dedi.

Bunun üzerine kamyonette yangın çıktığını ifade eden Avşar, "Otobüsteki yangın tüpüyle hemen olaya müdahale ettik. Bu arada itfaiyeye, ambulansa ve polise haber verdik. Otomobilde çocukların da aralarında bulunduğu birçok ölü vardı. Hepsi hareketsizdi. Bir kişinin hatası bir aileyi yok etti" diye konuştu.

Kazanın şokunu uzun süre yaşayan yolcular, başka bir otobüsle yollarına devam etti.

Kaza nedeniyle Ilgın-Akşehir kara yolu Argıthanı mevkinde araçların kontrollü olarak geçişi sağlanıyor.
 

Konya'da kamyonetle otomobil çarpıştı: 7 ölü | video.mynet.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler