Konyaspor, Giresunspor’u deplasmanda devirdi: 0-1

Konyaspor, Giresunspor’u deplasmanda devirdi: 0-1

Geçtiğimiz hafta sahasında Fenerbahçe'yi deviren Konyaspor, Giresunspor deplasmanında da 1-0'lık skorla kazandı. 3'te 3 yapan Konyaspor maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

SÜPER Lig 5. hafta mücadelesinde Konyaspor, deplasmanda Giresunspor ile karşılaştı. Çotanak Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Konyaspor 1-0 kazandı. Konuk ekibe galibiyeti getiren golü 51. dakikada Muhammet Demir kaydetti.

Daha önce de Fenerbahçe ve İstanbulspor’u mağlup eden Konyaspor, üst üste 3. galibiyetini almış oldu. Giresunspor ise bu sonuçla üst üste 2. maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

MAÇ FAZLASIYLA LİDER

Alınan bu sonucun ardından Konyaspor namağlup devam ettiği ligde puanını 11’e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Karadeniz ekibi ise 6 puanda kaldı. Ligin bir sonraki haftasında Giresunspor, Fatih Karagümrük deplasmanına gidecek. Konyaspor ise Hatayspor’u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Konyaspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta Muric’in pasıyla Endri Çekiçi ceza sahasına girdi. Alper Uludağ’ı çalımlayan oyuncunun vuruşunda top kaleci Onurcan Piri de kaldı.

15. dakikada gelişen Giresunspor atağında Borja Sainz, Bajic’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluştu. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda kaleci Sehic, ayaklarıyla topu kornere çeldi.

34. dakikada sol kanattan Bytyqi’nin arka direğe yaptığı ortaya Muhammet Demir’in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

38. dakikada Giresunspor’da Alper Uludağ’ın kullandığı kornerde Arias kafayla topa vurdu. Sol direk dibinde kaleci Sehic, meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

51’inci dakikada Kounyaspor öne geçti. Sağ kanttan gelişen atakta Ahmet Oğuz ortasını yaptı, ceza sahası içinde iyi yükselen Muhammet Demir’in kafa vuruşunda top ağlara gitti: 0-1.

76’ncı dakikada sağ kanattan gelişen Giresunspor atağında Meija ortasını yaptı. Ceza alanı yayı üzerinde Rahmetullah gelişine vurdu, kaleye yönelen topu kaleci Sehic köşeden çıkarmayı başardı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Başakşehir: 2 - Kayserispor: 0
Fenerbahçe: 2 - Kayserispor: 0
DG Sivasspor: 0 - Fatih Karagümrük: 0

Türkiye TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Tuzlaspor: 4 - Erzurumspor FK: 1
Bodrumspor: 3 - Eyüpspor: 0
Yeni Malatyaspor: 0 - Çaykur Rizespor: 4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler