Kripto parada büyük vurgun... HUMEX kurucuları ortadan kayboldu

Kripto parada büyük vurgun... HUMEX kurucuları ortadan kayboldu

HUMEX isimli kripto para borsasında kullanıcıların hesapları bir anda çekim işlemine kapatıldı, platformun kurucuları ve yöneticileri ortadan kayboldu.

Sürekli ve risksiz kazanma fırsatı sunduğunu iddia eden Humex borsasının yöneticileri kayıplara karıştı. Mevcut durumda kullanıcıların çekim işlemlerinin askıya alındığı görülüyor. Kripto para borsasının yaklaşık 2 bin 600 vatandaşımızı dolandırdığı düşünülüyor. İşte yaşanan gelişmeler.

KRİPTO PARA BORSASI SIRRA KADEM BASTI 

Çin merkezli bir kripto para borsası olan Humex’in kullanıcı hesaplarını çekim işlemine kapattığı görüldü. İşlemlerin kapatılmasının ardından platformun kurucularının 20 milyon dolarla kaçtığı iddiaları gündeme geldi. İşte yeni bir Thodex vakası olarak anılan Humex’te yaşanan gelişmeler.

Mağdur yatırımcılardan birinin, “Normalde akşamları Humex üzerinden karları çekebiliyorduk. Baktım akşam kar yatmış fakat çekme işlemini yapamıyorum. Parça parça olmakla birlikte 12 bin dolar kadar yatırmıştık maalesef” ifadesinde bulunduğu görüldü.

Bir diğer mağdur yatırımcı ise “Bir tanıdık vasıtasıyla kripto para borsasını duydum. Duyduğumda da çok kar elde edebileceğimi düşündüm. Bunun üstüne de kredi çektim. Ev kredisine de girmiştik. Maalesef ki şu an ne bu krediyi ödeyebilecek durumdayım ne de çektiğim ev kredisini ödeyebilecek durumdayım” ifadesinde bulundu.

bitcoin humex kripto para

Bu ifadeler ciddi soru işaretleri oluşturuyor zira akşamları bir kripto para borsanın kar dağıtma işlemi yapması standartların dışında bir uygulamayı işaret ediyor. Bu noktada borsanın gönderileri incelendiğinde "Sürekli ve Risksiz Kazanma Fırsatı", "Yüksek Frekans Takip Sistemi ile Anlık Değişimleri Kaçırmadan Kazanabilirsiniz". "Kaybetmek Yok!" gibi şüphe çeken ifadeler görülüyor.

Bu şüpheli ifadelere ek olarak kripto para borsasının Türkiye’de kayıtlı ticari sicil faaliyetine yönelik soru işaretlerinin olduğu da görülüyor. Avukat Mehmet Tufak Koçak, Humingbird adı altında faaliyet gösteren Humex’in yalnızca 100 bin TL’lik bir sermayesi olduğunu ifade ediyor: 

“Humingbırd teknoloji yatırım şirketi ülkemizde 2021 yılında faaliyete geçmiş bir şirkettir. Yaklaşık yirmi milyon dolarlık bir yatırımla türkiye’ye geldiklerini söyleseler de ticaret sicilinden anlıyoruz ki yüz bin Türk lirası kadar bir sermayeleri var."

Kısa süre önce Türkiye’de faaliyete geçen yabancı sermayeli kripto para borsası, yüksek kar marjı vaat ederek günden güne kullanıcı sayısını artırdı. Bugün itibarıyla Humex borsasının 2000 ile 2500 arası kullanıcıyı mağdur ettiği düşünülüyor. Thodex borsasında  olduğu gibi mağdurların sayısının artmasından korkuluyor.

20 MİLYON DOLARLA KAÇTIKLARI İDDİA EDİLİYOR 

Bazı haber platformları tarafından, kripto para borsasının kurucusu olan Franko Çonk Enrikuez'in ve CEO’su Tank Kaiçe’nin 20 milyon dolarla yurtdışına kaçtıkları öne sürülüyor. Çinli yöneticinin kendi ülkesinde dolandırıcılık suçundan hüküm giydiği ve bu nedenle Malezya vatandaşlığına geçtiği de iddialara yeni bir boyut kazandırıyor.

Türkiye ofisinde çalışanlar ise böyle bir ponzi durumundan haberdar olmadıklarını ifade ediyor. Çalışanlardan biri TRT Haber'e verdiği röportajda ilk başta durumu anlayamadıklarını ancak sonrasında yöneticilere ulaşamadıklarını belirtti. Mağdur çalışan yöneticilerin kripto para borsasını bırakıp gitmiş olabileceğini belirtiyor: 

“Öğlen molasından sonra şirkete döndük arkadaşlarımla birlikte bir gerginlik sezdik. Fakat hiç beklemediğimiz için hala daha olumlu düşünmeye devam ettik. Yaklaşık bir saat kadar bir süreç geçti. Ve ondan sonra artık gitmiş olabilecekleri durumunu düşünmeye başladık."

Avukat Mehmet Tufak Koçak’a göre şirket çalışanlarıyla beraber mağdur sayısı 2 bin 600 rakamına ulaşmış oluyor. Koçak, “Halihazırda eğer yatırımı devam eden varsa şu an para çekmeleri imkansız. Para çekimine kapalı sistem” ifadesinde bulundu. Koçak, kripto para borsasının para yatırmaya açık olduğunun altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler