Krize yol açan TIR'ın yükü 'devlet sırrı'

Krize yol açan TIR'ın yükü 'devlet sırrı'

Hatay Kırıkhan’da önceki gece ihbar üzerine durdurulan TIR krize yol açarken, Kırıkhan Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan tutanakta yükün ‘Devlet sırrı’ olduğu bildirildi.

Yeni yılın ilk gününde Hatay'da kaçak silah taşıdığı ihbarıyla durdurulan TIR'da arama yapılmasını engelleyen MİT görevlilerinin "devlet sırrı" gerekçesini öne sürdükleri ortaya çıktı. Olayda TIR'ın dışında Fiat Linea marka bordo otomobil de kayıtlara geçti.

Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesi yakınlarında 1 Ocak 2014 Çarşamba günü yaşanan TIR krizi konusunda Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı bir tutanak hazırladı. Tutanakta, yaşanan krizi özetleyen Başsavcılık, MİT görevlilerinin, kaçak silah taşıdığı ihbar edilen TIR'ın içindeki malzemenin "devlet sırrı niteliğinde olduğunu, bu nedenle aramaya yapılamayacağını beyan ettiklerini" tutanağa geçirdi.

İŞTE O TUTANAK
'TIR krizi'nin olay yeri görgü ve tespit tutanağı da ortaya çıktı. Tutanakta olayın başlangıcı ve olayla ilgili gelişmelere de yer verildi.İşte olay yeri görgü ve tespit tutanağı:

tutanak-olayyeri-hatay-sozcu-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler