Küçükyakalı/Büyükyakalı Aydos yolunun yapılmasını istiyor

Şabanözü'nün Küçükyakalı ve Büyükyakalı köylerinde yaşanan 'çöp krizini' gündeme taşıyarak vatandaşı rahatlatan Sözcü18, bu kez bölgede yaşayan üretici ve yetiştiricilerin önemli sorunu olan Aydos yolunun iyileştirilmesi taleplerini gündem yapıyor...

Yaptığı haberler ile Çankırı gündemini belirleyen 'haber merkezi' özelliğini yıllardır sürdüren Sözcü18 yeni bir gündemle karşınızda.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Çankırı'nın Şabanözü ilçesine bağlı Küçükyakalı köyünde alınmayan çöpler nedeniyle oluşan 'çöp dağları'nı sayfalarına taşıyan Sözcü18 Haber Merkezi, yetkilileri harekete geçirerek vatandaşın köy içerisinde rahat bir ortamda yaşamasına vesile olmuştu.

BUGÜN DE "AYDOS YOLU"NUN PERİŞAN HALİNİ
GÜNDEME TAŞIYOR VE SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYORUZ

Bugün sizlere başta Küçükyakalı ve de Büyükyakalı köylerinin ekim ve hayvancılık yaptıkları Aydos'a ulaşımlarını sağlayan 5-6 km'lik karayolunun mevcut 'berbat' halini kamuoyunun gündemine getiriyor ve başta Köylere Hizmet Götürme Birliği olmak üzere Şabanözü Kaymakamlığı ve Çankırı Valiliği'nin dikkatine sunuyoruz.

Bugün için Küçükyakalı köylülerine ait Aydos yaylalarında 250'ye yakın büyükbaş ve yine yaklaşık 800 dolaylarında küçükbaş hayvan otlatılıyor. Bununla birlikte bölgede yaklaşık 200 dönüm arazi de ekilip - biçilmekte.

Sabah-Akşam Aydos'a gitmek zorunda olan hayvan yetiştiricileri ile, tarlasındaki ekimi-biçimi yapacak olan Küçükyakalı ve de Büyükyakalı köylüleri yaklaşık 5-6 kilometrelik mevcut yolun dozer ve kepçelerle revize edilerek bir nebze de olsa iyileştirilmesini ve yol güvenliğinin sağlanmasını istiyorlar.

Ayrıntılar geliyor...

kucukyakali-yayla-yolu-resim-000222.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler