Sözcü18 gündeme getirdi, Küçükyakalı köyü çöplerden temizlendi

Sözcü18 gündeme getirdi, Küçükyakalı köyü çöplerden temizlendi

Çankırı'nın Şabanözü ilçesine bağlı Küçükyakalı köyünde 10 gündür alınmayan çöpler, Sözcü18'in yaşanılanları gündeme getirmesiyle birlikte bugün akşam saatlerinde toplandı.

Çok değil yaklaşık 30 saat önce Sözcü18 sayfalarında "Şabanözü/Küçükyakalı köyünü çöp dağları sardı" başlıklı haberimizle harekete geçen Şabanözü Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun, Küçükyakalı köyünde biriken çöpleri bugün akşam saatlerinde yapılan çalışma ile kaldırdı.

HABERİMİZ SONRASI YOĞUN BİR
TELEFON DİPLOMASİSİ YAŞANDI

Dün saat 15:00 dolaylarında yaptığımız haber sonrası Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki; başta AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu olmak üzere Çankırı Valiliği ve Şabanözü Kaymakamlığı arasında yoğun bir telefon diplomasisi gerçekleştirdi.

Günboyu süren telefon diplomasisi yerini 'çöplerin alınması' konusunda başta Küçükyakalılar olmak üzere tarafları bir bekleyişe sürükledi.

Bugün sabah saatlerinde konuyla ilgili olumlu bir gelişme olmayınca, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki, Şabanözü Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun ile uzun bir telefon görüşmesi yaptı. Burada ikili arasında yapılan telefon görüşmesinin ayrıntılarına girmeyeceğiz ancak, görüşmenin sonunda Kaymakam Uzun, "Küçükyakalı köyündeki çöpler bugün alınacak" diyerek görüşmeyi sonlandırdı.

VE MUTLU SONA AKŞAM SAATLERİNDE ULAŞILDI

Bu akşam saat 20:00 dolaylarında Küçükyakalı köyüne gelen çöp toplama aracı 13 günden bu yana (en son 8 Temmuz) alınmayan ve köy içerisinde çirkin görüntü ile birlikte halk sağlığını tehdit eden çöp dağlarını yaklaşık iki saat içerisinde toplayarak köyden ayrıldı.

BÜYÜKYAKALI KÖYLÜLERİNİ DE
ÇÖP DAĞLARINDAN KURTARMIŞIZ!

Öte yandan, edindiğimiz son dakika bilgisine göre, Küçükyakalı köyünde yaşanan 'çöp dağları'na benzer görüntülerin Büyükyakalı köyünde de günlerdir yaşandığı öğrenildi. Haberimizle birlikte, dün gece Küçükyakalı'ya gelerek çöpleri tahliye eden aracın önce Büyükyakalı köyüne uğradığı ve burada 15 gündür biriken çöpleri aldığı, sonrasında Küçükyakalı köyünde çalışma yaptığı belirtildi.

kucukyakali-cop-alindi-cankiri-resim-01.jpg

kucukyakali-cop-resim-01.jpg

kucukyakali-cop-toplama-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler