Kurşunluya giriş - çıkış sıkıntılı

Kurşunlu'ya giriş - çıkış sıkıntılı

Ilgaz yönünden gelen araçların ilçeye girişleri son bir aydır vatandaş için kabusa dönmüş durumda.

Kurşunlu ilçesine giriş bölgesinde sürdürülen duble yol çalışmaları nedeniyle Ilgaz yönünden gelen özel araçların ilçe merkezine girişleri adeta kabusa dönüşmüş durumda.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Ilgaz yönünden gelen araçlar ilçeye girebilmek için Mezarlıklar Yolu kavşağını geçtikten sonra önce yıllarda hayvanların geçişi için yapılmış olan hemzemin geçidi kullanmaktalar. Büyük tonajlı kamyonlar ise ilçe girişine 3 km uzaklıktaki Shell benzinliği bölgesinden U dönüşü yaparak Kurşunlu ilçesine girebiliyor.

Konuyla ilgili yaşanan sorun ilçede yaşayan vatandaşları ve dışarıdan gelen ziyaretçileri büyük sıkıntıya sokarken, kış şartları içerisinde sürdürülen çalışmaların daha ne kadar süreceği belirsizliğini sürdürüyor.

refik-saydam-kursunlu-resim-03.jpg

REFİK SAYDAM'DA EĞİTİM-ÖĞRETİM 22 KASIM'DA!

Öte yandan ilçede yaşanan bir diğer sorun ise, ilkğretimin başladığı günden bu yana ek derslik çalışmaları nedeniyle öğretime açılamayan Refik Saydam İlköğretim Okulu.

Sözcü18 Haber Merkezine ulaşan bilgilere göre; hava koşullarının ağırlaşması üzerine okul öğrenci ve velileri geçtiğimiz günlerde Kurşunlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü toplu halde ziyaret ederek "Ya okulumuzu eğitime açarsınız ya da biz çocuklarımızı YIBO'ya göndermeyeceğiz" dediler. Öğrenci velilerinin bu tepkisi sonrası Kurşunlu'nun yeni kaymakamı Zihni Yıldızhan Refik Saydam İlköğretim okulundaki çalışmaları yerinde görmek amacıyla ziyaret etti. Okul çıkışında da öğrencilerle görüşen Kaymakam Yıldızhan "Okulumuzun bazı eksiklikleri var. Size kaymakam sözü 22 Kasım'da okulunuz eğitim-öğretime açılacak" dedi.

Şimdi Kurşunlu'da gözler 22 Kasım Salı gününe çevrilmiş durumda. Bakalım "kaymakam sözü" hangi oranda yerine gelecek...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler