KUZKAnın toplantısı Bakan Yardımcısı ile gerçekleşti

KUZKA'nın toplantısı Bakan Yardımcısı ile gerçekleşti

Çankırı'da gerçekleşen toplantıya Ak Parti milletvekili İdris Şahin de katıldı.

KUZKA toplantısına Çankırı AKP milletvekili İdris Şahin’in yanı sıra Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz ile Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İşeri’nin programa katılmadığı ve Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Ali Çapcı’nın divan başkanlığı yapacağı bildirildi.

Programda bir açılış konuşması yapan Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Ali Çapcı, ajansın bir önceki toplantısının Sinop’ta yapıldığını ve bu toplantının ajansın üçüncü toplantısı olduğunu söyledi. Toplantıda önemli bir karar alındığını söyleyen Çapcı, “Aldığımız yeni karar göre ajansımız artık yılda 2 kez toplanacaktır” dedi. Ajans faaliyetleri kapsamında eğitim ve seminerlere büyük önem verdiklerini söyleyen Çapçı, kendisinin aynı zamanda Şabanözü Belediye Başkanı olduğu hatırlatarak, ‘Şabanözü olarak bizde KUZKA için bir proje hazırlayacağız’ dedi.

Açılış konuşmasının ardından protokol konuşmalarında ilk olarak AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin’e söz hakkı verildi. Çankırı’nın geçmiş tarihinden bahseden Şahin, ‘Çankırılılar hep göç vermiş, doğduğu topraklarda bir türlü doyamamıştır. Çankırı şimdi ise istihdam yaratan bir mahal haline gelmiştir. Asırlardır konuşulan sorunlar, hükümetimiz zamanında çözüme kavuşturulmuştur. Bu durum çevre illerde de farklı değildir. Tosya ile Çerkeş’in arasında bir fark yoktur ’ dedi. Yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Şahin, katılımcıları selamlayarak konuşmasına son verdi.

Şahin’in konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kendisinin Safranbolu doğumlu olduğunu ve bölge insanıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. KUZKA’nın 2009 yılında kurulan bir ajans olduğunu belirten Ceylan, “KUZKA 2 yıllık geçmişe sahip bir ajansımızdır. Kalkınma ajansları bölgesel kalkındırmayı hedeflemektedir. Kalkınma ajansları yerinde yönetimleri benimsemiş çatı kuruluşlardır” dedi.

Ülke ekonomisinin iyiye gittiğinin de altını çizen Ceylan, “Ekonomimizin iyiye gittiği aşikârdır. Yeni hedefimiz ise 2023 yılına kadar, ekonomisi en iyi ilk 10 ülke arasına girmektir. Bunun içinde kalkınma ajanslarımıza önemli görevler düşmektedir. Bölgemiz son yıllarda büyük bir atılım içerisine girmiştir. Bunda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bende bu bölgenin insanıyım. Topraklarımıza vefa borcunu ödemek için üzerime düşen neyse yapmaya hazırım” dedi.

Protokol konuşmalarının sonunda KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan kürsüye davet edildi. Çok yoğun bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Özcan, yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

MALİ YÖNETİM YETERLİLİĞİNİ ALMAMIZ GEREKİYOR

Gelecekte çeşitli hedefler planladıklarını aktaran Özcan, "Öncelikle, 2012 Nisan ayına kadar 'Mali Yönetim Yeterliliği'ni almamız gerekiyor. Bunun için oldukça yoğun bir çalışma gerekmekte. Ajansımızın her türlü faaliyeti için belirli bir format oluşturmamız gerekiyor. Bu olmadan ajansımız hiçbir faaliyette bulanamıyor. İkinci olarak, ajansımız her bir il merkezi ve ilçe düzeyinde yapılan analizler ile ilçe gelişme stratejileri belirleyerek, ilçe raporları yayınlayacaktır. Bu raporlar 2014-2020 bölge planımızın temelini oluşturacaktır. Ayrıca, ajansımızın bölgemizin tanıtımı için daha yoğun olarak fuar organizasyonlarına katılacaktır. Travel Turkey İzmir ve EMITT fuarları bunların en önemlileridir. Ajansımız önümüzdeki yılda uluslararası bağlantılarını da güçlendirerek bölgemizin yurt dışı aktör ile daha sıkı bir işbirliği içerisine girmesi için yoğun biçimde çalışacaktır. Yatırım Destek Ofislerimize birer uzman daha görevlendirmiş bulunmaktayız. Bu ofislerimiz illerimize yatırımcı çekme konusunda daha yoğun bir tempoya girecekler. Son olarak 2012 yılının sonlarında ikinci mali destek programımızı duyuracağız’ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen tarafından teklif sonrası kazanan projelerle ilgili sunum ile devam eden toplantı, karşılıklı soru-cevaplarla son buldu.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler