Londraya bir kez daha Çankırılı Başkan!

Londra'ya bir kez daha Çankırılı Başkan!

Dört yıldır bu görevi sürdüren Boris Johnson yine kazandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan belediye başkanlığı seçimini kökleri Çankırı'nın Orta ilçesi Kalfat beldesine dayanan Boris Johnson ikinci kez kazandı.

Önceki gün yapılan seçimin sonuçlarına göre, Muhafazakar Partili Johnson 1 milyon 54 bin 811 seçmenin oyunu olarak, oyların yüzde 51,5'ini almış oldu.
 
47 yaşındaki Boris Johnson Türk kökeniyle de biliniyor. Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey'in torununun oğlu olan Johnson, seçim kampanyasında "Londra için 9 maddelik planım" dediği planla, belediye vergisindeki belediye başkanına ayrılan payı 4 yıl boyunca dondurmak, gelecek 4 yılda 200 bin yeni iş imkanı yaratmak, polis teşkilatını güçlendirmek, yeni yeşil alanlar oluşturmak ve metro ulaşımındaki aksaklıkları gidermek gibi konularda çeşitli vaatlerde bulunmuştu.
 
Boris Johnson, seçim kampanyasını yürütürken AA'ya yaptığı açıklamada, "Londra, Türk toplumunun katkısı olmazsa çöker" diyerek, Türk toplumunu Londra polis teşkilatındaki görevlere başvurmaya çağırmıştı.
 
ALİ KEMAL'İN TORUNUNUN OĞLU
 
İngiltere’nin başkenti ve Avrupa’nın en büyük kentlerinden biri olan Londra’nın şu anki Belediye Başkanı’nın soyu Çankırı’nın Orta ilçesi Kalfat köyüne dayanıyor.
 
Londra Belediye Başkanı Borris Johnson, Kalfat köyünden Hacı Ahmed Efendi’nin torunudur. 
 
HACI AHMED EFENDİ’NİN OĞLU ALİ KEMAL
 
Orta İlçesi Kalfat köyünde 1813 yılında doğmuş, küçük yaşta Kalfat köyünden kalkıp İstanbul’a gitmiş; cesâreti, zekâsı, yetenekleri ile mesleğinin zirvesine çıkmış girişimci ruha sahip bir Çankırılı olan Mumcular Kâhyası Hacı Ahmed Efendi Osmanlı’nın ünlü siyaset adamlarından Ali Kemal’in babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler