Maddeler halinde 'Kabataş yalanları'nın çökertmesi

Maddeler halinde 'Kabataş yalanları'nın çökertmesi

Ahmet Hakan Gezi'den kalan en hararetli polemiği yorumladığı yazısında "Kabataş savunma mantığının çökertmesi"ni yazdı.

Gezi protestolarından bu yana tartışma konusu olan Kabataş'ta taciz iddiasını köşesinde yorumlayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, hükümetin argümanlarının nasıl çökertildiğini maddeler halinde yazdı.

"Öyküyü etkileyici olsun diye mantıkdışı ve akıl almaz temalarla süslediniz ve yakayı ele verdiniz. İşte bu yüzden Kabataş yalandır." diyen Hakan şöyle yazdı:

- SAVUNMA: Ne yani? Geziciler başörtüsü düşmanı değil mi?
- ÇÖKERTME: Geziciler içinde başörtüsü düşmanı olanlar da vardır, olmayanlar da... Genelleme doğru değildir. Ama Kabataş yalandır.

- SAVUNMA: Ne yani? Gezi olayları sırasında başörtülü kadınlara yönelik tacizler ve saldırılar olmadı mı?
- ÇÖKERTME: Gezi Parkı'ndaki eylemlere başörtülü kadınların da iştirak ettikleri gerçeğini hatırlatarak cevap veriyorum: Yurt sathına yayılan eylemler sırasında başörtülü kadınlara taciz ve saldırıya kalkışan alçaklar tabii ki çıkmıştır. Ama Kabataş yalandır.

- SAVUNMA: Ne yani? Kadının beyanı esas alınmayacak mı?
- ÇÖKERTME: Kadının beyanını esas almak demek şu demek: Kadının beyanını esas alarak meseleyi sorgulamak, araştırmak, delillere bakmak... Kadının beyanını esas almak demek, kadının söylediğini hiçbir araştırmaya tabii tutmadan doğru kabul etmek demek değildir. Ama Kabataş yalandır.

- SAVUNMA: Ne yani? Her tacize uğrayan kadından görüntü mü isteyeceksiniz?
- ÇÖKERTME: Eğer "bunun görüntüsü var" denilmişse ve "yayınlayacağız" diye söz verilmişse... "Hani görüntü" denir... Ama Kabataş yalandır.

- SAVUNMA: Ne yani? Tacizin görüntüsünün yayınlanmasını mı istiyorsunuz? Siz sapık mısınız?
- ÇÖKERTME: Yalan bir olay üzerinden Gezi'ye iştirak etmiş tüm insanlar "potansiyel tacizci sapık" olarak nitelenmeye kalkışılırsa... Töhmet altında bırakılan insanlar ne yapmalılar? Onlara bir yol önerebilir misiniz? Hem varsa elinizde tacizin görüntüsü, neden kamuoyuna sunasınız ki? Savcıya verin, polise verin, saldırganları yakalasınlar... Yoksa... Kabataş yalandır.

- SAVUNMA: Nereden biliyorsunuz Kabataş'ın yalan olduğunu? Ne yani? Doğru olamaz mı?
- ÇÖKERTME: Kabataş'ın görüntüsü ortaya çıktı. O görüntülerde tacizin ya da saldırının izi bile yok... Ama o görüntüler olmasa da Kabataş yalandı. Kabataş yalanını yalan kılan o görüntüler değil, sizin anlatımınızdır. Anlattığınız öykünün içine "bandana", "deri", "üst", "çıplak", "işeme", "bebek", "fırlatma", "70", "adam" gibi sözcükler yerleştirmeseydiniz... Daha inandırıcı bir öyküyle yetinseydiniz... "Olmuştur" der, "Allah yapanların belasını versin" diye de eklerdik. Öyküyü etkileyici olsun diye mantıkdışı ve akıl almaz temalarla süslediniz ve yakayı ele verdiniz. İşte bu yüzden
Kabataş yalandır.

YAZININ DEVAMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler