Mahkeme kararıyla sınıf geçtim

"Mahkeme kararıyla sınıf geçtim"

Milletvekili Şahin, Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencilerinin "kariyer günleri" etkinliğinde öğrencilik yıllarını anlattı.

Süleyman Demirel Fen Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer günlerinin 6 Ocak 2012 Cuma günkü konuğu  İlimiz Milletvekili Av. İdris Şahin  oldu.

Saat 14:00’da başlayacak olan program için Saat 13:30’da Süleyman Demirel Fen Lisesi’ne gelen Milletvekili Şahin’i okula gelişinde İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Okul Müdürü Gürtürk Özdemir, Okul Aile  Birliği Başkanı Tuğrul Sidar ve diğer Okul Yöneticileri karşıladı.

Milletvekili Şahin'in "Kariyer Günleri"
etkinliğinden fotoğraflar için - TIKLA

Kariyer Günleri Programına geçmeden önce Okul Müdürü Gürtürk Özdemir’in odasında İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Okul Aile Birliği Başkanı Tuğrul Sidar ve Okul Yöneticileri ile sohbet eden Milletvekili İdris Şahin Okul Yönetiminin  Okulun Fiziki şartlarının iyileştirilmesi, Pansiyon binalarının güçlendirme programına alınması ve Kampüs Alanı Yollarının yapılması ile ilgili taleplerinin takipçisi olacaklarını ve gerekli ödenek aktarımları için Ankara’ya döner dönmez çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

MİLLETVEKİLİ'NİN YAŞAMINDAN VERDİĞİ ÖRNEKLER

Kariyeri hakkında açıklamalarda bulunarak bir kariyerin ne kadar önemli olduğuna değinen  Şahin, 2 dönem Çankırı’da Baro Başkanı olarak görev yapmanın, TBMM’nde Cumhurbaşkanının görev süresini belirleyecek olan alt Komisyona seçilmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Kariyer günleri altında gerçekleşen bu günlerin öğrencilerin geleceği için çok önemli olduğunu belirten Şahin “Fen Lisesi olarak güzel bir gelenek başlatmışsınız. Bir okul gelenekleri ile yaşatılır.  İnşallah kariyer günleri geleneği sizden sonrada daim olur” dedi.

"MAHKEME KARARI İLE SINIF GEÇTİM"

 Öğrencilik yıllarının çok farklı olduğunu ifade eden Şahin “İlkokulu Güneş İlköğretim Okulunda okuduğunu, o dönemlerde çok parlak bir öğrenci olduğunu, Anadolu Lisesini sınavla kazandığını fakat Lise 1 de sayısal Fizik-Kimya-Matematik Derslerinden bütünlemeye kaldığını, o dönemlerin çok sancılı geçtiğini, 1,5 aylık bütünleme döneminin 15 yıl gibi yankı bulduğunu, o dönem zarfında Atsubay Hazırlama Okulu’ndan tecrübeli bir hocadan Matematik dersi aldığını, O hocanın Matematikte başarılı olabileceğimi kursa bile ihtiyaç olmayacağını belirtmesi üzerine Çankırı Anadolu Lisesini sınavının incelenmesi için mahkemeye verdiğini ve mahkeme neticesinde de geçerli notu aldığını ve sonrasında da okul kurul kararı ile bir üst sınıfa geçtiğini belirterek, o zor süreçleri yaşamanın neticesinde de Lise 3 de iftihar listesinde isminin yer aldığını, sonrasında İTÜ Hukuk Fakültesini 4 yılda bitirdiğini belirtti.

"MESLEĞİNİZİ SADECE KAZANÇ OLARAK GÖRMEYİN"

Kariyer yapmak için küçük illerin avantajlı olmadığı gibi düşüncelerin yanlış olduğunu belirten Şahin “Eşim Ankara Eczacılık Fakültesini ben ise İstanbul’da Hukuk Fakültesini okudum. Sonrasında Çankırı’da doğan ve Çankırı’da doyan insanlar olarak kendi memleketimize gelip işletmelerimizi açtık.” diyerek “En yakınızdan destek aldığınıza sizin önünüzde kimse duramaz. Mesleğinizi sadece kazanç olarak görmeyin. Kariyerinize kariyer ekleyerek mesleğinizi zenginleştirin. Sizler nitelikli oldukça açamayacağınız kapı yoktur.” dedi.

2004 yılında Türkiye’nin en genç İl Başkanı, 34 yaşında Türkiye’nin en genç Baro Başkanı olduğunu ifade eden Şahin “Hayat bir mücadele, bir yarış. Fen Lisesi olarak eğitimdeki başarı çıtamızı yükselteceğinize inanıyorum. 12. sınıfta okuyan 73 arkadaşımızdan da başarı bekliyorum. Bizim için değil, kendiniz için başarıyı yakalayın. Yıl sonunda 73 tane yıldız inşallah bir üniversiteye kayacak. Ekonomik anlamda büyüyen bir Türkiye’nin yarınki üreticileri siz Fen Liseliler olacaksınız. Siyasetçilerin mekanında bağdaş kurup iş dilenmek yerine nitelikli olup, tuttuğunuzu koparan bir nesil olun. Mesleğinizde titiz davrandığınızda, iyi çalıştığınızda hiçbir değeriniz kaybolmayacaktır.” diyerek “Hastalanmadan sağlığın kıymetini bildiğimiz gibi, yaşlanmadan da gençliğin kıymetini bilelim.” dedi. 

ÖĞRENCİLERE TİYO!

Bir insanın başarılı olması için kendisini, arkadaşlarını ve milletini sevmesi gerektiğini belirten Şahin, öğrencilere meslek konusunda tiyolar vererek Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nin tercih edilebilir olduğunu söyledi.

Okulun fiziki yetersizliklerinin giderilmesi için elinden geleni yapacağını, başarılı öğrencilerin yıl sonunda üniversiteyi kazanmaları neticesinde ödüllendirileceğini belirterek konuşmalarına son veren Şahin’e, okul müdürü Gürtürk Özdemir tarafından günün anısı adına plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler