'Makul' şüpheli Gezici serbest

'Makul' şüpheli Gezici serbest

Son günlerde yazdığı Fuat Avni kitabı ile gündeme gelen yazar Aytekin Gezici önce makul şüpheli olarak gözaltına alındı ardından cep telefonuna el konularak serbest bırakıldı.

Attığı tweetlerden dolayı "makul şüpheli olarak" gözaltına alınan Yazar Aytekin Gezici serbest bırakıldı. Gezici gözaltında yaşadıklarını Rotahaber'e anlattı.

Gezici gözaltına alınmadan bir gün önce polislerin kendisi evde yokken evine gelerek komşularına "Aytekin Gezici burada mı yaşıyor?" diye sorduklarını öğrendiğinde derhal avukatını arayarak Emniyet'ten neden arandığını soruşturduğunu, ifade vermesi gerekiyorsa emniyete gelebileceğini ilettiğini fakat emniyetten, "Gelmenize gerek yok, arkadaşlar sehven evinize gelmişler. İfade vermenize de gerek yok. Yanlışlıkla olmuş, kimseye söylemenize de gerek yok" yanıtı aldığını ancak bu sabah 07.30 sularında polislerin evine baskın yaptığını açıkladı. 

BUNU NEDEN TWEETLEDİN, NEDEN RETWEET ETTİN, NEDEN FAVLADIN!
Gezici yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bir gün önce evime gelmiş polisler aşağıda komşulara sormuşlar. Bunu duyunca avukatım aracılığıyla emniyetie ulaştım. İfade vereceksem geleyim dedim. Ama yanlışlık olmuş dediler, kimseye de söylemeyin diye tembih ettiler. 

Bugün ise kendileri sabah 7.30'da aniden evime geldiler. Gelir gelmez önce bana, 'Twit attığın telefonun bu mu?' diyerek cep telefonuma el koydular. Telefonumu sarı bir zarfa koyarak mühürlediler ve adli tıptaki kontrolden sonra telefonu bilişim suçlarına götürüp inceleteceklerini ifade ettiler. Telefonum olmayınca haliyle avukatımı da o anda arayamadım. Bana usul gereği evrak üzerinden ifadenizi alacağız dediler. Avukatlık da bir şey yok dediler. Gözaltında savcı 20-30 sayfalık bir dosyada sorular hazırlamış. Bütün sorular attığım twitler ile ilgili. Bana savcı, 'Bu tweeti neden attın, bunu neden retweet ettin, bunu neden favladın (favorilerine ekledin) diye sordu. Ben de ben bir yazarım, herşeyden öte bir vatandaşım. Beni yönetenleri eleştirmek hakkımdır. Ama ben bir hakaret etmedim, sadece eleştirdim' diye cevap verdim. Sonra beni serbest bıraktılar."
 
MAKUL ŞÜPHELİ YASALAŞMADAN UYGULANDI!
 Aytekin Gezici, kendisinin "makul şüpheli" olarak gözaltına alındığını ancak yasalarda şu anda "makul şüpheli" gibi bir tabirin yer almadığını çünkü bunun yasalardan daha önce çıkartıldığını şimdi ise yeni yasa yasalaşmadan "makul şüpheli" uygulamasına geçildiğini ifade etti. Gezici, avukatı aracılığıyla "makul şüpheli" olarak yasalara aykırı şekilde gözaltına alındığı için de suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler