Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu

Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu

Muş’un Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Arslan Kulaksız, eşi ve kızının yanında PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Kulaksız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Uzun boyu ve düzgün fiziğiyle dikkat çeken şehit Jandarma Binbaşı Kulaksız, çocukları çok seviyordu. Oğluna, 1990'daki grizu patlamasında kaybettiği ağabeyi Dursun'un adını vermişti. Sık sık vatandaşlarla bir araya geliyordu, ailesine düşkündü. Akrabaları, acı haberi yaşlı oldukları için anne ve babasına söyleyemedi. Saldırı sonrası başlatılan operasyon kapsamında önce aranan siyah otomobildeki 4 kişi daha sonra ise 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçenin mezarlığı yanında meydana geldi. İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sırada otomobili arıza yaptı. Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araçta bulunan PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateşe tutuldu. Teröristler olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız şehit oldu kızı da yaralandı. Kulaksız'ın kızının sağlık durumunun iyi olduğu ve eşinin yaralanmadığı belirtildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

SİYAH OTOMOBİLDE 4 GÖZALTI
Binbaşıya siyah renkli bir otomobilden ateş açıldığını ve olayı gördüğünü belirten M. K.’nın ifadesi üzerine Malazgirt didik didik arandı.

Binbaşı Kulaksız’ın şehit edildiği yere 200 metre uzaklıkta siyah renkli Balıkesir plakalı siyah bir otomobilde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra yapılan operasyonlar kapmasında ise 6 kişi daha yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler